Én tudom rosszul vagy a többi autós?
Mindenki kivilágítja az autóját mint egy karácsonyfát, ha kell, ha nem.
Tegnap délután az M1-en nagyobb volt a látótávolság, mint a vonalvezetés miatti belátható útszakasz, mégis mindenki mindent is felkapcsolt a sz/rján. Tök mindegy mi a szabály.
A rendőrség annyira forráshiányos, hogy ezzel nem fognak foglalkozni soha. Rendőr meg benézte és kész
Nem lehet lakott területen belül.
A rendőrökre - úgy tűnik - ezek a szabályozások "nem vonatkoznak". A kollégájuk nem fogja őket megbüntetni :)
Szia! Mondanám, hogy te tudod jól, én is úgy tanultam, hogy lakott területen belül tilos használni; de sajnos a KRESZ-ben jelenleg az egyetlen rendelkező rész a következő:
„Álló járművön – a forgalmi okból megálló járművet kivéve – tompított fényszórót csak erős ködben vagy sűrű hóesésben szabad használni; távolsági fényszórót, ködfényszórót használni tilos.”
Van még két pont ezzel kapcsolatban, de azok inkább a ködlámpa, illetve a ködzárófény rendeltetését írják le.
Sajnos, csak a józan ész és az udvariasság szabályozza hogy ki, mikor használja a ködlámpát és a ködzárót. Tisztelet a kivételnek, de azért így is nagyon sok autóst látni, aki tényleg teljesen indokolatlanul használja.
Te tudod rosszul.
Csak egy gumiszabály van a ködlámpa használatára, ami így szól:
"Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják."
Rosszul tudod....
Amúgy meg miért zavar??
Tegnap lakott területen kívül a ködben 4-5 autóssal találkoztam akik totál lámpa nélkül mentek.
Na ez sokkal rosszabb!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!