Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Én tudom rosszul vagy a többi...

Én tudom rosszul vagy a többi autós?

Figyelt kérdés
Lakott területen belül mindenhol azt látom hogy nyomatják ezerrel az első és hátsó ködlámpát is. Én ezt úgy tanultam hogy lakott területen belül egyáltalán nem szabad használni, lakott területen kívül meg a sorban az első autó az első ködlámpáját használhatja de ha jön szembe valaki akkor le kell kapcsolnia, az utolsó autó meg a hátsót használhatja. Ma láttam egy rendőrt lakott területen belül közlekedni első és hátsó ködlámpával. Akkor most hogyan kell helyesen használni??

ma 07:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
41%

Mindenki kivilágítja az autóját mint egy karácsonyfát, ha kell, ha nem.

Tegnap délután az M1-en nagyobb volt a látótávolság, mint a vonalvezetés miatti belátható útszakasz, mégis mindenki mindent is felkapcsolt a sz/rján. Tök mindegy mi a szabály.

A rendőrség annyira forráshiányos, hogy ezzel nem fognak foglalkozni soha. Rendőr meg benézte és kész

ma 07:20
 2/13 anonim ***** válasza:
37%
A büdös életbe nem használtam még a ködlámpákat.
ma 07:37
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Nem lehet lakott területen belül.

A rendőrökre - úgy tűnik - ezek a szabályozások "nem vonatkoznak". A kollégájuk nem fogja őket megbüntetni :)

ma 07:44
 4/13 anonim válasza:
72%

Szia! Mondanám, hogy te tudod jól, én is úgy tanultam, hogy lakott területen belül tilos használni; de sajnos a KRESZ-ben jelenleg az egyetlen rendelkező rész a következő:

„Álló járművön – a forgalmi okból megálló járművet kivéve – tompított fényszórót csak erős ködben vagy sűrű hóesésben szabad használni; távolsági fényszórót, ködfényszórót használni tilos.”

Van még két pont ezzel kapcsolatban, de azok inkább a ködlámpa, illetve a ködzárófény rendeltetését írják le.

Sajnos, csak a józan ész és az udvariasság szabályozza hogy ki, mikor használja a ködlámpát és a ködzárót. Tisztelet a kivételnek, de azért így is nagyon sok autóst látni, aki tényleg teljesen indokolatlanul használja.

ma 07:59
 5/13 anonim ***** válasza:
55%
Sok autós analfabéta a ködlámpához, nem tudják mi a valós funkciója. Látják hogy köd van gondolják felkapcsolják mert hát ködlámpa....
ma 08:10
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne viccelj van aki kiég a tompított, akkor nem kicseréli az izzót, hanem ködlámpával jár… Szerintem a többiek is inkább csak leszarnak másokat, nem hogy a szabályokat.
ma 08:27
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Te tudod rosszul.

Csak egy gumiszabály van a ködlámpa használatára, ami így szól:

"Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják."

ma 08:57
 8/13 jpeacefuler ***** válasza:
0%
Én is úgy tudom, hogy lakott területen nem szabad használni, ám sokszor használják este tiszta időben is. Akkor a legjobb, amikor a nedves út felülete visszaveri a fényét és kiégeti a retinámat. Valóban evvel is foglalkozni kellene a rendőröknek. Ami még bosszantó, hogy még nincs olyan sötét, hogy az automatára állított világítás a tompított fényszórót bekapcsolja és így csak azt a dizájnos fos led menetfényt működteti és ilyenkor a hátsó lámpák még nem működnek, pedig elkelne szürkületkor már.
ma 09:09
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul tudod....

Amúgy meg miért zavar??

Tegnap lakott területen kívül a ködben 4-5 autóssal találkoztam akik totál lámpa nélkül mentek.

Na ez sokkal rosszabb!

ma 09:17
 10/13 anonim ***** válasza:
Kb jól tudod, a sok idióta meg kilóméteres látótávolságnál is nyomkodják fel, mondjuk az elsőt letojom, a hátsó viszont baromi irritáló, aztán ha felnyomod mögöttük a refit, akkor meg ugatnak. :D
ma 09:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!