Én tudom rosszul vagy a többi autós?
Be lett másolva a vonatkozó kresz rendelkezés:
Nincs korlátozva lakott területen kívüre. Bárhol használható, ha a látási viszonyok indokolják.
#22 Városban araszoló sorban, lámpánál, vagy csak simán az 50 km/h sebességhez tartozó "városi*" követési távolságnál azért kicsit birizgálja a ködlámpa a retinámat...
* 50 km/h sebességhez 25 méteres követési távolság tartozna, tehát 5 db autó férne be közéd, meg mögötted jövő közé. Tegye fel a kezét, aki szerint ez megvalósul a gyakorlatban! :) Jó, ha a fele megvan... Ha mindenki betartaná, a szomszéd városig tartana a sor mindenhol! :)
#28 te sem nagyon láttál még autót közelről..
teljesen másként szórja a fényt egy féklámpa, és egy hátsó köd, még akkor is ha mindkettő 21Wattos.
amúgy ezek a mostani ledes féklámpák, igenis kurvára vakítanak. viszont amig állsz a pirosnál meg tudod tenni hogy másfele nézel.. amikor viszont mész 50-60al, akkor nem oldalra fogsz nézelődni a tájat bámulva.
#28 Igen, a féklámpa is erős, pont ez a lényege. Meg a ködzárófény is erős, annak is ez a lényege.
Csak míg a féket akkor nyomja az ember, ha lassulni akar, vagy nem akar elgurulni, ilyenformán igencsak jogos érdeke a fékezőnek, meg a mögötte jövőknek is, hogy jól látszódjon, a ködzárófényről ez nem mondható el.
A féklámpád miatt tudom, hogy lassulsz. A ködzárófényedtől mit tudok? Hogy köd van? Légy oly jó ember, és nyomd le, ha közel vannak mögötted! Ne félj, fogsz látszódni akkor is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!