Én tudom rosszul vagy a többi autós?
Figyelt kérdés
Lakott területen belül mindenhol azt látom hogy nyomatják ezerrel az első és hátsó ködlámpát is. Én ezt úgy tanultam hogy lakott területen belül egyáltalán nem szabad használni, lakott területen kívül meg a sorban az első autó az első ködlámpáját használhatja de ha jön szembe valaki akkor le kell kapcsolnia, az utolsó autó meg a hátsót használhatja. Ma láttam egy rendőrt lakott területen belül közlekedni első és hátsó ködlámpával. Akkor most hogyan kell helyesen használni??nov. 18. 07:10
31/32 anonim válasza:
Mi ez a hülyeség? Miért ne lehetne lakott területen belül is köd? Természetesen lehet használni elöl-hátul is ott is.
Amit nem lehet: ködfényszórót menetfényként (ahelyett) használni. Az is tipikus tévhit, hogy kizárólag tompítottal együtt lehet. (Bár műszakilag vannak ilyen kocsik, hogy csak utána kapcsolható, de nem szabálytalan nélküle használni). A hátsó azonban csak akkor lehet bekapcsolható, ha a hátsó helyzetjelző már világít, ellenben - újabb tévhit - nem kell, hogy az első ködfényszóró is világítson (sőt, van, amelyiken csak hátsó van)
32/32 anonim válasza:
#25: a hatályos KRESZ hihetőbb forrás, mint egy szerviz és egy alkatrészbolt honlapja...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!