Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak én nem várom ezt el...

Csak én nem várom ezt el autóvásárlásnál?

Figyelt kérdés
Autóvásárlás előtt állok, bementem egy két szalonba nézelődni, a véleményeket is olvastam. Van aki negatívumként tünteti fel azt hogyha nem megy oda hozzá az értékesítő. Én meg pont ezt szeretem. Azt szeretem ha bemegyek és békén hagynak az se baj ha nem is köszönnek és ha kell az autó vagy van valami kérdésem akkor én odamegyek érdeklődni. Nem szeretem mikor odajönnek kérdezni. Fusztrál. Csak én vagyok antiszoc?
tegnap 10:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Egyértelműen vannak olyan szituációk, amikor jobb békésen nézelődni, mint hogy folyamatosan kérdésekkel bombázzanak.
tegnap 10:58
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Én általában be sem megyek többé abba a boltba ahol egyszer rámrohantak. Borzalmasan utálom az ilyet. Majd szólok én ha akarok valamit, addig meg bírja már ki. Értem én hogy eladás után fizetik, de akkor se legyen tolakodó.
tegnap 11:06
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
Le leszek pontozva, de az alap protokoll az, hogy odamennek és érdeklődnek az eladók. Értelmes emberben ez nem okoz frusztrációt, hanem megmondja, hogy nem kér segítséget, csak nézelődik stb.
tegnap 11:20
 4/15 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

Ez egy régi vita a kereskedelemben. Alapvetően az autóértékesítés egy nagy értékű áruval kereskedelmével foglalkozó terület. Az is elmondható, hogy csak egy nagyon szűk réteg engedhet meg magának új autót vásárolni, így tehát aránylag kevés vevő jut el odáig, hogy betegye a lábát egy kereskedésbe.

A vevők egy része veled ellentétben úgy gondolkozik, hogy ha egyszer milliókat fizet egy autóért, akkor foglalkozzanak vele, kövessék, válaszoljanak az utolsó leghülyébb kérdésükre is és győzzék meg őket. A vevők másik fele viszont ennek szöges ellentéte, szeret magában gondolkodni, frusztrálja a kereskedő jelenléte, hogy vele foglalkozik.

Egyik sem rossz és egyik sem elítélendő, íratlan szabályként, mind a két vásárlótípusnak megfelelve a kereskedő felteszi a kérdést: "segíthetek?", ezután már rajtad áll, hogy elfogadod, vagy elutasítod ezt.

tegnap 11:24
 5/15 anonim válasza:
100%
Zavarni nem zavar ha odajön köszönni az értékesítő, de első körben én udvariasan elküldöm, megköszönöm neki a segítő szándékot és megmondom hogy szét szeretnék nézni a magam tempójában, és ha kérdésem lesz természetesen odamegyek hozzá majd én.
tegnap 11:27
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Másnak meg az a problémája, hogy le se xarják. Na most legyél okos értékesítő. Ahogy írták megköszönöd, egyelőre nem kell segítség és kész. De ez egy cipőboltra is igaz.
tegnap 11:34
 7/15 kutyafule4 ***** válasza:
100%
Szerintem az lenne az alap etikett ilyenkor, hogy odamegy és köszön, majd megkérdezi, hogy segíthet-e. Nemleges válasz esetén megmondja, hogy ha valamire szükséged van akkor itt meg ott lesz és békénhagy.
tegnap 11:37
 8/15 kutyafule4 ***** válasza:
100%
De megértem azt is, amit négyes ír, ez emberfüggő, én ha vennék előtte ronggyá gúgliznám és céltudatosan nézném meg az autót, amit előtte kinéztem, de gondolom sokan vannak olyanok is, akik elvárják, hogy foglalkozzanak velük egy kávé mellett.
tegnap 11:39
 9/15 A kérdező kommentje:
Én is mondjuk úgy megyek oda autót nézni hogy ezer tesztet megnézek, és van 3-4 autó ami érdekel. Igazábol az autóértékesítő csak akkor kell mikor már véglegesen eldöntöttem melyik lesz, miután élőben is megnéztem
tegnap 12:04
 10/15 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

"Én is mondjuk úgy megyek oda autót nézni hogy ezer tesztet megnézek"

Más meg nem. Más meg úgy megy oda hogy nyalják ki a valogát, adjanak kávét azért, amiért milliókat fizet.

És ez egyikünkre sincs ráírva, hogy mi melyik fajta vásárlók vagyunk.

Másrészt meg azért írtam, hogy nagyértékű áru kereskedelménél személyre szabottabb értékesítési eljárást fogsz kapni.

tegnap 12:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!