Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak én nem várom ezt el...

Csak én nem várom ezt el autóvásárlásnál?

Figyelt kérdés
Autóvásárlás előtt állok, bementem egy két szalonba nézelődni, a véleményeket is olvastam. Van aki negatívumként tünteti fel azt hogyha nem megy oda hozzá az értékesítő. Én meg pont ezt szeretem. Azt szeretem ha bemegyek és békén hagynak az se baj ha nem is köszönnek és ha kell az autó vagy van valami kérdésem akkor én odamegyek érdeklődni. Nem szeretem mikor odajönnek kérdezni. Fusztrál. Csak én vagyok antiszoc?
tegnapelőtt 10:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez nemcsak autókereskedőnél felvetődő kérdés, hanem igazából bármilyen boltban (pl. ruházati bolt, barkácsbolt). És valóban: az egyik vevő azon sértődik meg, ha odamennek hozzá, a másik meg azon, ha nem mennek oda.
tegnapelőtt 13:43
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

#7 Igazából ez az eladói etikett és ezt is alkalmazzák.

Tegyük hozzá vevői etikett is létezik.

Nekem azért az is furcsa, ha valaki csak úgy besétál egy autókereskedésbe és nekiáll nézegetni a Porschékat. Akkor nyilván joggal megy oda az eladó, hogy megkérdezze miben segíthet. Felméri van-e egyáltalán vásárlási célod, komoly vevő jelölt vagy, esetleg csak van 10 perced amíg vársz a BKV buszra.

tegnapelőtt 14:16
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az a szokás (nem MO), hogy odajön valaki egyböl, hogy segíthet-e, de teljesen normális, ha valaki erre azt válaszolja, köszi nem, egyelöre nézelödök. Utána békénhagyják, ha valamit akar, akkor jelez
tegnapelőtt 14:18
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én azt szeretem, ha van elérhető eladó, akihez ha ÉN odamegyek, barátságosan és készségesen segít. De ha belépek a boltba és rögtön mellettem terem valaki, és nem hagy levegőhöz sem jutni, oda többet nem megyek vissza.

De ha odajön, megkérdezi segíthet-e, majd ha azt mondom nem, és továbbáll, akkor okés, azzal nincs bajom, de ha végig ott áll mellettem és nem akar békénhagyni, az zavaró.

tegnapelőtt 14:33
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Autó esetén én sem szeretem, ha letámadnak, de az utolsó (új) autó vételemnél azért az kicsit fusztrált, hogy annyi nem volt az eladókban, hogy köszönjenek és odabüfögje, hogyha bármi kérdésem van szóljak, hanem csak ki tudja mit pöszmögtek egymással a pult mögött.

Az viszont már pláne nagyon zavart, hogy amikor elmentem teszvezetésre a kiszemelt autóval akkor is majd halálra unta magát az értékesítő és utána is lexart egész addig, amíg nem mondtam, hogy akkor mondja csak mi az amit azonnal lehetne vinni... Pedig azért nem gondolom, hogy buszra váró "nem potenciális vevőnek" tűntem, amikor egy amúgy jóval drágább autóval érkeztem, mint amit épp venni akartam. Mintha nem jutalékból élnének... Annyit már elvárna az ember, hogyha egyértelműen komolyra fordul a dolog akkor megkínáljanak egy kávéval, vízzel, leültessenek a váróba amíg készül a papírmunka ne csak ott "toporogjon" az ember egyedül mikor épp 8 számjegyű összeget szándékozik otthagyni valahol...

Válaszra visszatérve, szerintem semmi gond nincs azzal, hogyha az eladó udvarisan, de nem tolakodóan üdvözöl és megkérdezi segíthet-e. Ha pedig azt monodod köszönöm, egyenlőre csak nézelődöm akkor annyit mond rá, hogy ott leszek a pult mögött, szóljon ha bármiben segíthetek. Ez volna a normális etikett mind eladói mind vevői részről. Aztán ráér majd körbeudvarolni ha komollyá válik a vételi szándék.

tegnapelőtt 20:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!