Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Titeket zavar a piros lámpánál...

Titeket zavar a piros lámpánál használt féklámpa?

Figyelt kérdés
okt. 25. 00:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
69%

Nem zavar, én is automatával járok, mint egyre többen, ez ilyen.

#6: A visszagurulásgátló nem segít, elkezd kúszni az autó, ha felengeded a pedált és nem ellentétes irányba mozdulna az autó. Plusz automatát pont nem célszerű minden megálláskor P-be vagy N-be rakosgatni.

okt. 25. 07:08
 12/24 anonim ***** válasza:
82%

A #6 szerintem nem a visszagurulás-gátlóra gondolt, hanem a féktartó funkcióra, ami megállás után tartja a féket. Az a baj ezzel, hogy nekem azzal is világít a féklámpa.

Úgyhogy nekem csak akkor alszik el a féklámpa, ha P-be húzom a kart. Akkor meg a tolatólámpa villog, ami majdnem annyira zavaró.

okt. 25. 07:27
 13/24 anonim ***** válasza:
85%

#12: Igazad van, lehet, laikus a témában. Egyébként nekem is világít a féklámpa vele, annyi változik csak, hogy gázt kell adni, hogy megmozduljon, de legalább bólint egy kicsit az autó, de a féklámpa világít.

okt. 25. 07:34
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Különösebben nem. Kivéve az ilyen utólagos kínai ledes tunnerjóska megoldásokat. Ha látom, hogy állnak mögöttem sötétben és hosszú ideig lehet számítani a pirosra, behúzom a kéziféket. Induláskor úgyis old automatikusan.

Az sokkal jobban zavar, mikor városban ha szemerkél az eső van aki akkor is felküldi a ködlámpát, ha már van és ki van fizetve. Különben azt hiszi, hogy nem látom és nekimegyek. Piros lámpánál állva is úgy kell mögötte állnom, hogy a retinámat is kiégeti.

okt. 25. 07:43
 15/24 anonim ***** válasza:
8%
Az automatásoknál van, mert 1 gyártónak sincs annyi esze, hogy abszolut alapkövetelményként megcsinálja úgy, hogyha áll az autó és nem adok gázt, akkor ne is menjen és persze ne világítson a féklámpa sem. Mindez még megfejelve az idétlen fokozatsorrenddel, hogy esetleg P-be téve villanjon az a tolatólámpa, had tojjon be mögötted, hogy valami veszélyhelyzet miatt mindjárt neki tolat.
okt. 25. 10:36
 16/24 anonim ***** válasza:
23%
az automata kézifékek elég szeszélyesek, sokszor meghúzom a gombot és nem csinál semmit, mert nem húztam meg elég erősen. Volt már hogy azt hittem bekapcsoltam (behúztam), de nem és majdnem nekigurultam a mögöttem lévőnek. Fék ami biztos, akit meg zavar az nézzen máshova addig az 1 percig... De szerintem még mindig a ködlámpával közlekedő gyökerek viszik a prímet
okt. 25. 10:50
 17/24 anonim ***** válasza:
71%

#15: " áll az autó és nem adok gázt, akkor ne is menjen" De megcsinálta, ezt ma már az automaták többsége tudja, sőt ki/be kapcsolható funkció.

"persze ne világítson a féklámpa sem." Akkor világít, ha fékez, álló helyben fékez, ahogy te is fékeznél, hogy ne gurulj el, szóval nyomja helyetted a féket, vagy behúzod a kéziféket, és nem nyomod a pedált, se automata, se manuális nem világít akkor.

" idétlen fokozatsorrenddel, hogy esetleg P-be téve villanjon az a tolatólámpa" P-t, akkor kell használni, ha megállsz és leállítod az autót, nem pedig lámpánál, így, ha tudod helyesen használni az automatát, akkor nem riogatsz senkit a tolatólámpával.

okt. 25. 11:08
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
#16: Mennyivel nagyobb a kockázata, mint hogy eléget kattant a kar? Kéziféket meg a legtöbb automata magától behúzza már, ha gombos és leállítod az autót. Az ilyenben meg van visszagurulásgátló is már, tehát ismét normális használat mellett nem gurulsz neki senkinek, a jól használod az autót
okt. 25. 11:10
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
#18 vagy nem. Autó függvénye, 2015-ös Opel Astra J manuális váltós, elektromos kézifék és nem húzza be magától leállításkor, de amúgy ki az a hülye aki leállítja minden pirosnál? Van benne visszagurulás gátló, de az kb 1-2 másodpercig tart, aztán old, és nem figyelmeztet, plusz sík terepen nem működik csak emelkedőn, tudom vannak kocsik ahol erre külön gomb van de itt magától érzékeli.
okt. 25. 11:39
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

17.

Nem.

Gurulnak azok maguktól: [link]

[link]

okt. 25. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!