Titeket zavar a piros lámpánál használt féklámpa?
Nem zavar, én is automatával járok, mint egyre többen, ez ilyen.
#6: A visszagurulásgátló nem segít, elkezd kúszni az autó, ha felengeded a pedált és nem ellentétes irányba mozdulna az autó. Plusz automatát pont nem célszerű minden megálláskor P-be vagy N-be rakosgatni.
A #6 szerintem nem a visszagurulás-gátlóra gondolt, hanem a féktartó funkcióra, ami megállás után tartja a féket. Az a baj ezzel, hogy nekem azzal is világít a féklámpa.
Úgyhogy nekem csak akkor alszik el a féklámpa, ha P-be húzom a kart. Akkor meg a tolatólámpa villog, ami majdnem annyira zavaró.
#12: Igazad van, lehet, laikus a témában. Egyébként nekem is világít a féklámpa vele, annyi változik csak, hogy gázt kell adni, hogy megmozduljon, de legalább bólint egy kicsit az autó, de a féklámpa világít.
Különösebben nem. Kivéve az ilyen utólagos kínai ledes tunnerjóska megoldásokat. Ha látom, hogy állnak mögöttem sötétben és hosszú ideig lehet számítani a pirosra, behúzom a kéziféket. Induláskor úgyis old automatikusan.
Az sokkal jobban zavar, mikor városban ha szemerkél az eső van aki akkor is felküldi a ködlámpát, ha már van és ki van fizetve. Különben azt hiszi, hogy nem látom és nekimegyek. Piros lámpánál állva is úgy kell mögötte állnom, hogy a retinámat is kiégeti.
#15: " áll az autó és nem adok gázt, akkor ne is menjen" De megcsinálta, ezt ma már az automaták többsége tudja, sőt ki/be kapcsolható funkció.
"persze ne világítson a féklámpa sem." Akkor világít, ha fékez, álló helyben fékez, ahogy te is fékeznél, hogy ne gurulj el, szóval nyomja helyetted a féket, vagy behúzod a kéziféket, és nem nyomod a pedált, se automata, se manuális nem világít akkor.
" idétlen fokozatsorrenddel, hogy esetleg P-be téve villanjon az a tolatólámpa" P-t, akkor kell használni, ha megállsz és leállítod az autót, nem pedig lámpánál, így, ha tudod helyesen használni az automatát, akkor nem riogatsz senkit a tolatólámpával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!