Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Titeket zavar a piros lámpánál...

Titeket zavar a piros lámpánál használt féklámpa?

Figyelt kérdés
okt. 25. 00:24
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
81%
Éjszaka igen. De inkább az index. Én mindig vissza veszem addig amíg piros a lámpa.
okt. 25. 00:25
 2/24 anonim ***** válasza:
92%
Max akkor zavar ha este van, és még esik is az eső.
okt. 25. 00:28
 3/24 anonim ***** válasza:
85%
Az újabb autóknál igen, mert olyan fényesek, hogy kiégetik a szememet.
okt. 25. 00:42
 4/24 anonim ***** válasza:
48%
Utasként is elvakít egyik másik, sokszor csuklanak a sofőrök :))
okt. 25. 00:54
 5/24 anonim ***** válasza:
75%

Nem, de nem is tudnék mit csinálni ellene.

Ahol én élek ott automatával járnak az emberek, ezért nyomja mindenki a féket a lámpánál, másrészről meg elég dombos a terep, szoval nem sokat megyünk sík úton és a kereszteződés is sokszor dombon van. Ha manuálisom lenne akkor is nyomnám a féket a lámpánál hogy ne guruljak el.

okt. 25. 02:56
 6/24 anonim ***** válasza:
39%
Kézifékről gondolom mindenki hallott már. Jobb helyeken már a forgalmi oktatáson is tanítják, hogy ha hosszú ideig kell állni, akkor célszerűbb a kéziféket használni és akkor nem kényelmetlen a lábtartás sem meg a másikat sem vakítja feleslegesen. Automatákban szokott lenni visszagurulásgátló is alapból, az még jobb.
okt. 25. 03:20
 7/24 anonim ***** válasza:
63%
#6 Okés hogy az automatában van visszagurulásgátló, de én spec azért nyomom a féket hogy ne kússzon az autó. Azért többnyire sík utak vannak, előre indul meg az autó normál esetben, kézifékem meg gombos, zöldnél akkor újra fék benyom, kézi kiold, majd fék felenged. Forgalomban nem használom a kéziféket, addig tartom simán lábbal, ha nagyon világít a féklámpám akkor vegyél fel napszemüveget.
okt. 25. 04:12
 8/24 anonim ***** válasza:
71%
Inkább, mint hogy nekem guruljon...
okt. 25. 05:10
 9/24 anonim ***** válasza:
79%

#6 "Jobb helyeken"

Csak azért mert neked ez a véleményed, attól még nem ez lesz a jobb opció és nem a jobb helyek tanítják ezt.

A KRESZ nem ír semmit a kézifékről, tehát szabályos használat nem létezik, kizárólag személyes vélemények. Kivételt képez ez alól a biztonság, aminek megőrzését és fenntartását ugye a KRESZ előírja, egy meredekebb emelkedőn pedig biztonsági okokból a kézifék kifejezetten hasznos, már ha kézi váltós autóról beszélünk persze. Továbbra sem szabályszerű, de több, mint logikus.

Szóval szállj le a magas lóról és ne hidd magad többnek másoknál. Ugyanolyan vélemény a tiéd is, mint bárki másé. Semmivel sem ér többet a te véleményed, mint bárki másé. Miért is lenne elvégre igazad?

Kényelmetlen lábtartás?

Nekem ugyan nem kényelmetlen, ha neked igen, akkor próbálj más üléspozíciót, hátha az segít. De ez a te egyéni problémád.

Mások vakítása?

Engem még sosem vakított. Nem vagy véletlenül fényérzékeny? Vagy esetleg nincs asztigmatizmusod? Ismét személyes problémának tűnik. Közlekedési fény engem még csak egyszer zavart, egyszer elkapott egy baleset miatti dugó, 10 perce álltunk éjszaka a sötétben, előre mentem megkérni az útkezelős autó sofőrjét, hogy a sárga villogót nyomja már le. Az is csak a villogás miatt zavart, nem a fény miatt.

Szóval a hiba benned keresendő, nem mások véleményében.

okt. 25. 05:21
 10/24 anonim ***** válasza:
72%
Engem sem zavar, meg hozzátartozik a közlekedéshez. Akit meg zavar, az menjen busszal, vagy gyalog. Kézifék használata nem kötelező.
okt. 25. 06:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!