Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor vesztek új gumit az...

Mikor vesztek új gumit az autótokra? Hány év után, vagy milyen mértékű kopásnál stb.?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsiságból kérdezem, mert most épp van, aki furán néz rám, hogy lecserélem a 3 éves téligumijaimat (Barum Polaris), amiknek van még elég profilmélysége. Viszont előző tél végére már nem éreztem elég jónak őket, és nem gondolom, hogy attól annyira sokkal jobb lesz, ha megcserélem az elsőket a hátsókkal. Nem is olyan drága az a méret, ami kell, én meg szeretem ha éjjel/hajnalban nem lep meg a csúszós út. Ráadásul sokat autózom, napi 8-10 órákat is akár, és néha szeretek kicsit odalépni neki.
okt. 23. 22:49
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
32%
Aki lepontozott engem és másokat is, az konkrétan a gyártói és forgalmazói ajánlások ellen megy most. De ugye nem lepődök meg, mert megszokhattuk már, hogy Mo.-n mindenki jobban ért mindenhez, még a szakmát is jobban műveli mögöttes tudás nélkül.
okt. 24. 19:20
 22/30 anonim ***** válasza:
15%
Hát persze. Engem is lepontoztak, de napi ingázó vagyok, ennyit bír a gumi, 2 szezont.
okt. 24. 20:20
 23/30 anonim ***** válasza:
0%
Autót cserélek fél évete, gumisnál még anno 18 évesen jártam amikor az első autómat vettem és a márkakereskedésbe nem pumpálták fel a kereket péntek volt és bezártak előbb így kellett gumishoz kellett menni.
okt. 25. 05:34
 24/30 anonim ***** válasza:
83%
Ha te napi 8-10 órákat autózol, akkor sok 10k futásod van évente, nem azért nem fog az a gumi, mert öreg, hanem mert már lefutott. Ilyenkor indokolt a csere.
okt. 25. 07:19
 25/30 Szolovjov ***** válasza:
46%
Én még életemben nem koptattam el gumit, mert 10 évesen is 50%-os. Tehát ha úgy érzem hogy már csúszik mint légy a szaron, akkor cserélem.
okt. 25. 19:11
 26/30 anonim ***** válasza:
57%

Ha a Barumot lecsereled, azt jol teszed!

Foleg, ha egy 155/R13.

Nekem Hankook icept rs2 van, 2120-as dot szam, es mikrorepedesekkel teli vannak a barazdak.

Jelentosen kemenyedik fel a gumi, a blokkokat mar nem nagyon lehet megmozgatni.

Van otthon 2516-os dot szamu is, a csavarhuzot mar nem lehet belenyomni a futofeluletbe, olyan kemeny mar.

Sokan meg ilyen gumikkal autoznak, mert meg vadi uj szerintuk.

Tehat egy friss LingLong jobb, mint egy 6 eves michelin, nem azt kell nezni eloszor, mi van rairva!

okt. 26. 08:05
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

13 évente. 4 évszakos van

Havat úgyse látott az utóbbi években.

nov. 12. 08:49
 28/30 anonim ***** válasza:
78%

#21, #22

Ne foglalkozatok vele. Van pár kretén, akinek nő nem jutott soha életében, és arra porcosodik neki, hogy itt lepontoznak mindent.

nov. 12. 14:59
 29/30 anonim ***** válasza:
78%

#28, ez jó, ezt megjegyzem! :D

Amúgy, hogy a kérdésre is válaszoljak, 2018-as az autóm. A téli gumit pont idén cseréltem, az most friss. A nyái még a gyári szerelésű Bridgestone. Tavasszal tevvezem cserélni. Nincs még világvége állapotban, de már csúnyán repedezik. Igazság szerint éves szintre lebontva a szett ára nincs egy tele tank üzemanyag. Én nem tartom drágánek, nem ezen spórolok.

nov. 12. 17:24
 30/30 anonim ***** válasza:
Van aki 5 évente vesz vadiúj autót vadiúj gumival. Így sose cserél gumit.
nov. 12. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!