Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor vesztek új gumit az...

Mikor vesztek új gumit az autótokra? Hány év után, vagy milyen mértékű kopásnál stb.?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsiságból kérdezem, mert most épp van, aki furán néz rám, hogy lecserélem a 3 éves téligumijaimat (Barum Polaris), amiknek van még elég profilmélysége. Viszont előző tél végére már nem éreztem elég jónak őket, és nem gondolom, hogy attól annyira sokkal jobb lesz, ha megcserélem az elsőket a hátsókkal. Nem is olyan drága az a méret, ami kell, én meg szeretem ha éjjel/hajnalban nem lep meg a csúszós út. Ráadásul sokat autózom, napi 8-10 órákat is akár, és néha szeretek kicsit odalépni neki.
okt. 23. 22:49
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
27%
Használtat veszek ami jó 2-3 évig, én padkázom a kereket sokat mert itthon így tudok parkolni, plusz nem megyek sokat illetve ha kilyukad nem hullik a könnyem a drága új gumikért. De nekem vasfelnin van a téli-nyári szett is.
okt. 24. 04:42
 12/30 Mad Max2 ***** válasza:
21%

Akkor cserélek gumit ha a profilmélység a megengedett szint közelébe kopik

Az nagy barom aki ész nélkül veszi 2-3 évente az új gumikat.

Pénzelbaszás!

okt. 24. 09:02
 13/30 anonim ***** válasza:
70%

Egy gumi új korában a legjobb. Utána érezhetően folyamatosan veszít a tapadásából. De mivel nem versenypályára kell én általában megpróbálom megtalálni az egyensúlyt az anyagiak és a még elfogadható tapadás között. Tehát egy 2-3 éves gumival nem jelenti feltétlenül, hogy biztosan leesel az útról, de egy jeges lefagyott kanyart már óvatosabban vennék.

Nagyjából 6-7 évig használok egy gumit. Nálam addig még bőven nem kopik le. Külön téli-nyári szettet használok, tehát a futás is megoszlik. De onnantól már drasztikusan elkezd kikeményedni. Általában még a márkás gumikon is, garázsban tárolva is, megjelennek az első mikrorepedések. Na onnantól le szoktam dobni. Ha valaki nagyon költségérzékeny, és keveset megy, azt is főleg városban, óvatoskodva még azt mondom talán 1-2 szezonig ki lehet húzni. De én azt már nem szoktam megvárni.

okt. 24. 10:27
 14/30 anonim ***** válasza:
32%
Ezért kell egy jó 4 évszakos, hogy elfogyjon a gumi és ne elöregedjen..
okt. 24. 10:30
 15/30 anonim ***** válasza:
23%
Amikor elkopott 4mm-re a barázda, mivel alatta már nem téli gumi, csak annak látszik. Ez olyan 45-50 ezer km körül szokott bekövetkezni. Négyévszakos Michelinről van szó, anyagában elöregedni nem tudott, mert kb 5 év alatt elkopott ennyire.
okt. 24. 13:19
 16/30 anonim ***** válasza:
0%
Két szezon általában. Gumist szoktam kérdezni, hogy jó - e még.
okt. 24. 16:52
 17/30 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem teljesen jól tetted, hogy lecserélted. Én is 3 év után tervezem cserélni, de én négy évszakosat használok. Most tartok 2 év / 45000 km-nél, és már látszódnak hajszálrepedések a hajtott tengelyen. A minta még rendben van, 6 mm. Megcseréltettem a két tengelyen lévőket, és így még egy évet tervezek menni vele. Egyébként a tapadásán még nem vettem észre jelentős romlást.
okt. 24. 18:49
 18/30 anonim ***** válasza:
14%
Szezononként újat veszek.
okt. 24. 18:52
 19/30 anonim ***** válasza:
23%
Fél évente veszek mindig újat. Téli szezon elején új télit, nyári szezon elején új nyárit. Ilyenkorra már érzem, hogy nem tapad úgy, mint az elején és hajszál repedések is megjelennek a gumin. Le szoktam adni hulladékudvarban, nem merem eladni, nehogy valaki belém kössön közben.
okt. 24. 18:56
 20/30 Mad Max2 ***** válasza:
30%

Én havonta veszek új garnitúrát, ha a felni is koszos lesz akkor felnivel együtt cserélem havonta.

Me tellik rá

okt. 24. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!