Orlen vagy OMV?
Mit tankolsz?
Az Orlen is a Moltól veszi az normál üzemanyagokat. A prémium benzin tudtommal szlovák, és szerintem jobb, mint a Mol 100-asa. A prémium gázolajat nem tudom, mert azt nem tankolok.
OMV-n úgy tudom, hogy a normál lehet hazai és import is, attól függően, hogy hol tankolsz. A prémiumot importálják, és rohadt jó, de viszonylag drága. Orlennél applikációval még lejön 10 Ft/l az amúgy sem rossz árakból. Molnál ott a Move app, amivel szintén van kedvezmény. OMV-nél tudtommal nincs ilyen hűségprogram, csak a gagyi Supershop, ami semmit nem ér.
Az valóban igaz, hogy rossz, tehát szabványnak nem megfelelő benzint egyiknél sem fogsz tankolni. Viszont a szabványban tartományok vannak megadva, így nem koppra ugyanaz a minőség lesz mindenhol.
Vannak autók, ahol apró dolgokon észlelhető különbség. Például az előző autóm egy PD TDI volt, ami a Mol gázolajtól kicsit füstölt, és félmelegen, alapjáraton egyenetlenül járt. OMV üzemanyaggal ezek a problémák mindig eltűntek.
Érdekes, mert majdnem 10 éven át a buszomba Mol gázolajat tankoltam, 800 ezer km van benne és semmi baja a motornak. Úgyhogy annyira rossz minőség nem lehet úgy gondolom. A baj, hogy megszűnt a környéken, ezért kérdeztem, hogy az Orlen van-e olyan minőség. Apró észrevétel az egyik válaszhoz, hogy Szlovákiában is Mol finomító van valamilyen, csak más néven.
A Shell is Százhalombattáról veszi az üzemanyagot, ezt nem magamtól találtam ki, hanem a kasszánál az egyik helyen ki volt írva, hogy származási hely: Magyarország. És itthon csak ott van finomító.
Szlovákiában - konkrétan Pozsonyban - a Slovnaft finomító található, ami a MOL csoport tulajdona.
A cseh finómítók pedig a lengyel ORLEN-hez tartoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!