Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Orlen vagy OMV?

Orlen vagy OMV?

Figyelt kérdés
Az Orlen pont útba esik, mennyire lehet jó üzemanyag? Eddig MOL kúton tankoltam, de Orlen lett. Mennyivel tudhat többet az OMV?
okt. 9. 19:49
1 2
 1/18 Telelő Teve ***** válasza:
78%
Semennyivel, MSZ EN 228 és MSZ EN 590 szabvány szerinti üzemanyag van mindkét helyen. Még nem váltottak az állomások téli üzemanyagra, akkor fog változni egy kicsit az összetétel.
okt. 9. 19:52
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Tökmindegy, amelyik olcsóbb vagy ahol szebb a pénztároscsaj.
okt. 9. 20:03
 3/18 anonim ***** válasza:

Mit tankolsz?

Az Orlen is a Moltól veszi az normál üzemanyagokat. A prémium benzin tudtommal szlovák, és szerintem jobb, mint a Mol 100-asa. A prémium gázolajat nem tudom, mert azt nem tankolok.

OMV-n úgy tudom, hogy a normál lehet hazai és import is, attól függően, hogy hol tankolsz. A prémiumot importálják, és rohadt jó, de viszonylag drága. Orlennél applikációval még lejön 10 Ft/l az amúgy sem rossz árakból. Molnál ott a Move app, amivel szintén van kedvezmény. OMV-nél tudtommal nincs ilyen hűségprogram, csak a gagyi Supershop, ami semmit nem ér.

Az valóban igaz, hogy rossz, tehát szabványnak nem megfelelő benzint egyiknél sem fogsz tankolni. Viszont a szabványban tartományok vannak megadva, így nem koppra ugyanaz a minőség lesz mindenhol.

Vannak autók, ahol apró dolgokon észlelhető különbség. Például az előző autóm egy PD TDI volt, ami a Mol gázolajtól kicsit füstölt, és félmelegen, alapjáraton egyenetlenül járt. OMV üzemanyaggal ezek a problémák mindig eltűntek.

okt. 9. 21:17
 4/18 anonim ***** válasza:
0%
Itthon az OMV-nél van a legjobb benzin, második helyen pedig a Shell. Igazából máshol nem érdemes tankolnia annak, aki oda akar figyelni az autójára. A többi lánc szinte kizárólag a MOL-tól veszi, ami nem a legjobb minőség.
okt. 9. 22:29
 5/18 A kérdező kommentje:

Érdekes, mert majdnem 10 éven át a buszomba Mol gázolajat tankoltam, 800 ezer km van benne és semmi baja a motornak. Úgyhogy annyira rossz minőség nem lehet úgy gondolom. A baj, hogy megszűnt a környéken, ezért kérdeztem, hogy az Orlen van-e olyan minőség. Apró észrevétel az egyik válaszhoz, hogy Szlovákiában is Mol finomító van valamilyen, csak más néven.

A Shell is Százhalombattáról veszi az üzemanyagot, ezt nem magamtól találtam ki, hanem a kasszánál az egyik helyen ki volt írva, hogy származási hely: Magyarország. És itthon csak ott van finomító.

okt. 10. 09:01
 6/18 anonim ***** válasza:
Én is pont ennél a kettőnél tankolok, prémium dízelt. Korábban csak OMV-nél tankoltam, de ez az Orlen tőlem kb 500 m-re van, így sokszor oda térek be. Az égvilágon semmi különbséget nem veszek észre egy elég modernnek mondható Euro6-os biturbós dízel autóval.
okt. 10. 14:00
 7/18 anonim ***** válasza:
Nyáron kezdtem el kísérletezni, öreg 1.4 szívó benzines kocsim van. Mol, Shell, két maszek kút , és Omv. Mindegyiknél előfordult, hogy hidegen rángatott a kocsi, csak amikor Omv-st , vagy Shell-est tankoltam, akkor nem. Illetve akkor, amikor kevertem nagyjából 50-50% ban. Most megpróbálom az Orlent teli tankkal.Kíváncsi vagyok.
okt. 11. 08:20
 8/18 anonim válasza:
7 ird le a fejleményt
okt. 16. 22:00
 9/18 anonim ***** válasza:
8, Ok.
okt. 17. 05:49
 10/18 anonim ***** válasza:

Szlovákiában - konkrétan Pozsonyban - a Slovnaft finomító található, ami a MOL csoport tulajdona.

A cseh finómítók pedig a lengyel ORLEN-hez tartoznak.

okt. 17. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!