Hogy beszéljem le a fiam az alfa romeorol?
Miért nem hagyod, hogy olyan autót válasszon, amit szeretne? Igen, az Alfa-val lehetnek problémák, de láttam már VAG terméket hasonlóan hülye hibákat produkálni. Csak azért, mert te VW-fan vagy, a gyerek is csak azt vehet? Az én apám is a németet szereti, én mégis Honda-t hajtok 4 éve. Akkor szintúgy Golfot kéne vennem?
Inkább segíts neki egy szép állapotú példányt választani, és akkor nem fog elmenni a kedve az autózástól amiért egy számára nem szimpatikus autóban ül.
Az Alfa tényleg egy pocsék választás első autónak, ezért a megfelelő lépés az, hogy hagyod hogy azt csináljon, amit akar. Mind hülyén születünk, a legjobb tanár pedig a személyes tapasztalat. A gyereket hagyni kell hibákat elkövetni. A te szülői feladatod az volt, hogy amíg fel nem nő, addig életben tartsd és életképes embert nevelj belőle. Ez a feladatod véget ért. Innentől nincsen semmi dolgod. Tanácsokat adhatsz, véleményedet elmondhatod, de nem a te döntésed, hogy ő mit csinál. Ezt minél hamarabb megfogadod, annál jobb lesz mindenkinek. Neked és a gyereknek egyaránt.
Vegye csak meg az Alfát. Most kell hülye döntéseket hoznia fiatalon, amikor még nincs tétje. Most kell megtanulnia a leckéket, nem pedig majd akkor, amikor már a saját családjáért felel. Ha szar autót akar venni, akkor most vegye meg, most rohadjon le az út szélén, ne pedig egy babával a háta mögött maradjon Bivalybasznád és Pusztabikacsök között a 9275-es úton a 40 fokban. Ennek most van itt az ideje, amíg fiatal.
Szerintem pont ideàlis egy Alfa. Megtanulja a hibákat diagnosztizàlni, megismeri a lehúzós szerelőket.
A VW holt unalmas, ugyanannyira szar, de legalább a te szXrodat viszi tovább.
Végülis ne hagyjuk a gyereket felnőni, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!