Hogy néz ki egy (használt)autó vásárlás? Miket/kiket kell vinni, hogy zajlik az autó átnézése?
Teljesen tudatlan vagyok, első autó vásárlása előtt állok, ezért elnézést a hülye kérdésekért..
(van szerencsére egy járművekkel foglalkozó ismerősöm, aki majd eljön velem autót venni, de úgy mégis érdekelne, hogy néz ki egy vásárlás.)
Ugye alap, hogy az autót át kell nézni és gondolom nem elég a helyszínen körbejárni, hogy alapos képet kapjunk.
Akkor ez hogy működik egy magánszemélytől vásárolt, illetve egy kereskedéstől vásárolt autó esetén? Többször el kell menni megnézni, és ha első ránézésre rendben van és tetszik, akkor egy megbeszélt következő alkalommal el kell vinni egy próbakörre és egyből egy szerelőhöz, aki átnézni? Vagy már elsőre is odaállíthatok egy szerelővel, aki megnézni? Úgy tudom, fel is szokták emelni az autókat, erre van lehetőség egy kereskedőnél?
Ha tetszik,akkor a kereskedőnél meg is tudunk írni minden papírt és úgy távozok, hogy már az én nevemen van az autó és meg van kötve rá minden biztosítás?
Ha magánszemélytől veszek, akkor mi a papírozás menete?
A kereskedők hirdetései, akik garanciát is kínálnak, mennyire hihetőek? Megszépítik azért a dolgokat, vagy ha azt írják, hogy friss nagyszervízen esett át az autó + friss műszakija van és minden tuti rajta, akkor az úgy is van? 😅
Egyébként 1.6-os 5-ös vagy 6-os Golfot szeretnék, 2 millió körül lőttem be a keretet, ennyiért már reális, hogy normális állapotú autót kapok?
Köszi előre is!
Se magánszemélytől, se kereskedésből nem viszel sehova autót átvizsgálásra. mert nem fogják engedni!
Ez úgy működik, hogy viszel magaddal egy autó átvizsgáló személyt, aki megnézi neked.
Semmire nincs garancia, használt autó vételnél ne legyenek különösebb
igényeid.
Biztosítást te kötsz, kereskedőtől akkor hozod el, ha intéz rá rendszámot.
Én például simán megengedem, hogy elmenjunk átvizsgálásra az éppen eladó autómmal.
Persze a vevő fizeti a költségeket.
Szerintem ha nincs sumákolás, akkor ez bőven belefér.
Ahogy #4 írja, ha az eladó elzárkózik az átvizsgálástól, akkor ott kell hagyni azonnal.
Nekünk 50 km-re hozta el a kereskedő a 8M értékű autót minden zokszó nélkül. Még pénzt sem kért érte (Mondjuk tényleg jó kocsi volt, megmondta előre hogy nem fogunk kivetnivalót találni, így is lett, ott a szervízben a váróban le is papíroztuk)
A többi kérdés ezerszer meg volt válaszolva.
Személyit, lakcímkártyát kell max vinned, meg a 4 példányos adásvételit, ha az eladónak nem lenne. Ha van érvényes műszkaija és magyar forgalmija az autónak, akkor ott helyben telefonon kötsz egy KGFB-t és fizetés után gurulhatsz vele haza.
Ha nincs, akkor a kereskedő hozza az ő papírját a foglalóról és pár nap múlva mehetsz érte, fizeted a fennmaradó összeget és névre íratva, papírozva kapod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!