Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy müködik egy használt...

Nymphas_corp kérdése:

Hogy müködik egy használt autó vásárlás, mit kell észben tartani?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki, hogy ,megtaláltam az autót ami számomra megfelel, viszont még nem jutottam el odáig se hogy a tulajjal egyeztesek. Mit kérdezzek tőle telefofon amiből kiderülhetnek lényeges infók? Ha eljutok oda hogy megnézzem mit vigyek magammal és mit érdemes még ilyenkor megtudakolni, illetve mik azok a kötelező lépések (adás-vételi, biztositás, eredetiségvizsgálat stb.) amiket meg kell ejteni? Bocsánat a hülye kérdésekért, de első autó vásárlásom és nem biztos, hogy egy hozzáértő személlyel tudom megnézetni, lehet egyedül kell megnézzem.

júl. 29. 18:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Egymillió cikk van erről a neten. Szerintem teljesen felesleges itt begépelnie bárkinek több ezer karaktert. Keress rá.

Azért valakit mégiscsak jó lenne vinni magaddal, hisz egyáltalán nem értesz az autókhoz...

júl. 29. 18:56
 2/12 anonim ***** válasza:
37%

Ha első autó lesz, nincs gyakorlatod és segítségre sem számthatsz, akkor sajnos eléggé zsákbamacska.

Először is, ellenőrzöd a motorszámot, alvázszámot. Megnézed, érvényes-e a forgalmi, az eladó nevén van-e, és van-e törzsköny?

Aztán egy próbakör, (indul, sebváltó összes fokozat, gyorsul, kanyarodik, fékezhető, segédberendezések működnek stb.

Ha tetszik akkor megegyeztek az árban, és megbeszélitek az eredetiségvizsgálatot.

Ott mindketten legyetek jelen, és ha nincs probléma, akkor te fizeted.

Ha gond van simán elállsz a vásárlástól.

Ha rendben, megírjátok az adásvételit (feltünteni a hibákat/hiányosságokat, a pontos árat, az eladás időpontját (óra perc is) Két tanú, aláírás, kifizeted, aztán irány a biztosító és az okmányiroda.

Röviden ennyi.

júl. 29. 19:01
 3/12 anonim ***** válasza:
65%

Sok szerencsét olyan eladót találni aki eredetvizsgával fogja neked tölteni az idejét az adásvételi előtt.

júl. 29. 19:03
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

#3.

Ha valóban el akarja adni, akkor remélhetőleg megéri neki hogy "ráérjen".

Amúgy előre egyeztetett időpontban az eredetiségvizsgálat max. fél óra.

(nem egy autómat vettem így)

júl. 29. 19:09
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"megtaláltam az autót ami számomra megfelel, viszont még nem jutottam el odáig se hogy a tulajjal egyeztesek"

Ha még nem is beszéltél vele, nem is próbáltad ki az autót, akkor hogy mondhatsz olyat, hogy ez az autó számodra megfelel?

Már most látszik, hogy úgy át fognak verni, mint sz...t a palánkon.

júl. 29. 19:52
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

#3-as, ha tényleg el akarja adni, akkor mindenképp szüksége lesz eredetvizsgára. Addig egyértelmű, hogy se alá nem írok semmit, se pénzt nem adok át, amíg nem igazolja az eladó eredetvizsgával, hogy övé, éspedig jogosan az övé az autó.

Aláírod, kifizeted, majd kiderül, hogy körözött az autó. Na, ilyet is csak a magadfajta balekok csinálnának.

júl. 29. 19:55
 7/12 anonim ***** válasza:
49%

2. Ha én eladnám az autóm, velem jönne egy kört és kész.

Majd ha letette a pénzt és alá írtuk az adásvételit utána mehet és nyomhatja neki.

Mert mivan ha tök sügér a vezetéshez és ráadásul meg egy teljesen idegen autót akar vezetni.

Ha össze töri , kié lesz a kár???

A legtöbb ember még először elindulni se tud egy idegen autóval.

júl. 29. 20:22
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

8-as, ez a te bajod.

Amikor autót vettem, számtalan autót próbáltam ki, döntő többségét autókereskedés, adott esetben márkakereskedés árulta (használt autóról beszélek). Teljesen természetes volt, hogy mindegyiknél én vezethettem. Ha nem engedik, hogy kipróbáljam pl. vezetés közben hogyan működik a váltó, hol fog a kuplung, akkor nincs is értelme beszélni adásvételről.

júl. 29. 20:28
 9/12 anonim ***** válasza:
google
júl. 29. 21:32
 10/12 anonim ***** válasza:

#8.

Az elvekből nem szabad engedni! 😂

Szóval ha valami nem jön össze amit a #2-ben leírtam, akkor szó nélkül otthagyom.

júl. 29. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!