Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig lehet hengerfejes...

Meddig lehet hengerfejes autóval járkálni?

Figyelt kérdés
Több kérdésem is lenne hogy biztos hengerfejes az autó? indításnál bugyborékol a hűtő víz és hosszabb út után fehér hab lessz benne de viszont nem erőtlen az autó és már elég régóta járkálok vele hosszabb távokra is (100km) meddig lehet így használni az autót? Mennyi lenne a javítási költsége? Egy 2001 es VW golf 4 -esről lenne szó. Esetleg így el lehetne adni? Mennyit érne így?

aug. 1. 21:03
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Infók az autóról : 270ezer futott km , 1.4 16v , 5 ajtós
aug. 1. 21:07
 2/16 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Eszi az olajat, eszi a vizet?
aug. 1. 21:38
 3/16 A kérdező kommentje:
Olajat egy picit vizet kicsit sem
aug. 1. 21:49
 4/16 anonim ***** válasza:
83%
ameddig meg nem döglik és motorcsere nem lesz, így ne járj vele
aug. 1. 21:57
 5/16 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
83%
Hát kb eddig lehet használni. Most irány a szervíz.
aug. 1. 22:40
 6/16 anonim ***** válasza:
89%
1000km/1L olajat zabált a Swiftem 3 évet jartam vele, utána 100km/ 4 liter víz , füstölt mint egy mozdony, utcába mindenki meg akart verni úgy jártam vele fél évig. ( mondtam a lakóknak, hogy hiába a feljenetgetés, a szitkozódás akkor sem lesz pénzem motorfelújításra és dolgozni kell járni hajnali 3:30-ra 30km-re. Egy arc meg is karcolta a kocsit, csak nevettem, egyszer reggel 2 kerékcserével indítottam a napot akkor késtem 15 percet. ( itthom van a téli kerék is felnin LoL ).
aug. 1. 23:31
 7/16 anonim ***** válasza:
Utolsó jól megszivattad a karcolot mi :D Én is verném egész napo
aug. 11. 14:27
 8/16 krwkco ***** válasza:
100%

"Meddig lehet hengerfejes autóval járkálni?"

Sok évvel ezelőtt a Skoda Favoritom jócskán fújta a fehér gőzt a kipufogón. De azért járogattam vele.

Aztán az egyik reggelen az önindító nem tudta megforgatni a motort, annyi vizet szívott be éjszaka az egyik henger. Szóval ez a maximum, ennél tovább nem lehet hengerfejes autóval járni. :-)

(Egy közeli szerelő bevontatta és megbontotta a motort. Ez éppen nem hengerfejes volt, hanem a hengerperselyek alsó tömítése eresztett. Tömítések cseréje és még sokáig jó volt. :-) )

aug. 11. 15:55
 9/16 anonim ***** válasza:
a hengerpersely az a henger falán lévő kerek furat?
aug. 11. 17:01
 10/16 krwkco ***** válasza:

"a hengerpersely az a henger falán lévő kerek furat?"

Ez egy régebbi technológia, amikor még nem tudtak a motorblokk öntvényén kopássálló felületet kialakítani. A hengerek belső fala egy vékonyfalú acélcső volt és azt koptatta a dugattyú.

aug. 11. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!