Lehet hengerfejes?
Sziasztok Van egy Honda civicem
1.4es 96 os.
Az a probléma vele,hogy a hűtő kinyomja a vizet a kiegyenlítőbe a hőfokjelző nem megy feljebb a normálisnál tehát üzemi hőfokon áll,már gyanakodtam a termosztát beragadásra de viszont az jó mert kiszedtem és forró vízbe raktam persze egyből nyitott ,motor nem gyengűlt nwm füstöl fehéren stb..
Mi lehet a baj ?
Köszi a segitségetek!
Lehet, csak levegősödik, én most a b.zeráns módon tervezett renóba töltöttem fel a vizet, 3 helyen kell rajta légteleníteni....amíg volt benne levegő, addig kinyomta a vizet a kupak levétele után.
Amikor kiment az összes levegő, még csak nem is szisszent a kupak levétele után, halál pontosan állt egy ponton a mutató mindig.
Csak valahol van tömítetlenség, azonnal fog levegősödni.
Régebbi, meg a normális autókon ez úgy van megoldva, hogy önlégteleníti magát egy kis csövön a kiegyenlítőbe.
Csak már egy ideje nem érdeke a mérnyökuraknak, hogy egy autó sokáig bírja.
Termosztát sosem ragad be, inkább nyitva marad, vagy hamar nyit.
2-es teljesen jót mondott, kár volt lepontozni.
Az én 2002-es Fiestámmal is előfordult egy hasonló eset. Ahogy melegedett (még a normális hőtartományon belül) kinyomta a vizet a kiegyenlítőtartály kupakjánál.
Feltöltöttem, légtelenítettem. A hűtőnél is, ahol elvileg nem kell. Akkor haza lehetett vele menni és egy darabig jó volt. Azután a termosztátháznál egy kis repedésen megint levegőt szívott be és újra elkezdte a hűtőfolyadék kinyomását. Kicseréltem a termosztátházat, átmostam a hűtőt (részlegesen el volt dugulva). Azóta több év eltelt és semmi gond.
Szóval a kérdezőnél is lehet ez a baj: kis lyuk és levegő a hűtőrendszerben.
Főleg, ha a hűtőfolyadék nem kipufogógáz szagú, nincs a felszínén olajkarika és a kipufogó nem fehéren füstöl. Ezek utalnának hengerfejességre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!