Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet hengerfejes?

Lehet hengerfejes?

Figyelt kérdés

Sziasztok Van egy Honda civicem

1.4es 96 os.

Az a probléma vele,hogy a hűtő kinyomja a vizet a kiegyenlítőbe a hőfokjelző nem megy feljebb a normálisnál tehát üzemi hőfokon áll,már gyanakodtam a termosztát beragadásra de viszont az jó mert kiszedtem és forró vízbe raktam persze egyből nyitott ,motor nem gyengűlt nwm füstöl fehéren stb..

Mi lehet a baj ?

Köszi a segitségetek!

júl. 13. 13:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Mit jelent hogy kinyomja a kiegyenlítőbe? Abba 1 liter körül fér csak. Vagy kinyomja a kiegyenlítőből is a szabadba? Akkor hengerfejes.
júl. 13. 13:24
 2/4 anonim ***** válasza:
36%

Lehet, csak levegősödik, én most a b.zeráns módon tervezett renóba töltöttem fel a vizet, 3 helyen kell rajta légteleníteni....amíg volt benne levegő, addig kinyomta a vizet a kupak levétele után.

Amikor kiment az összes levegő, még csak nem is szisszent a kupak levétele után, halál pontosan állt egy ponton a mutató mindig.

Csak valahol van tömítetlenség, azonnal fog levegősödni.

Régebbi, meg a normális autókon ez úgy van megoldva, hogy önlégteleníti magát egy kis csövön a kiegyenlítőbe.

Csak már egy ideje nem érdeke a mérnyökuraknak, hogy egy autó sokáig bírja.

Termosztát sosem ragad be, inkább nyitva marad, vagy hamar nyit.

júl. 13. 13:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Ennek több oka lehet,amiket érdemes végignézni,valamiért túl nagy a nyomás a rendszerben.Hidegen kitekerni a radiátorsapkát megnézni a szintet,teljesen legyen a sapkáig,visszatekerni,és normál esetben a túlfolyó/ kiegyenlítő tartályban max./ felső jelzésnél vagy min-max között kell legalább lennie,ha min.alatt van vagy max. felett van a szint nem jó.Termosztát hiba,beragad,nem engedi át a hűtővizet,nem korrektül lett behelyezve( álltalában van egy nyíl/lyuk aminek felül kell lennie),persze,ha működött előtte akkor nem az.Radiátor eltömődött,koszos belül,ki kell tisztitani.Hibás vízpumpa.Pl lehet egy olyan is,hogy a radiátor hűtősapkája beragadt,rugója nem funkcionál rendesen( lehet ezt sem ártana kicserélni)Hűtőrendszer szivárog valamelyik ponton.Én először egy nyomáspróbát csinálnék,tartja e a rendszer.Ha nulláról normálra beáll a mutató,akkor valószínű annak szenzorja jó.Én egy komplett hűtőrendszer tisztítást is javasolnék.légtelenítés,tölcséres feltöltéssel( ehhez van egy speciális tölcsér+ adapter amit a radiátor sapka helyére lehet tekerni,és úgy járatni a rendszert,míg a buborékok teljesen ki nem mennek,itt figyelni a termosztát kinyitását,és a radiátor ventillátor bekapcsolását is).Reméljük a kiegyenlítő tartály,radiátor sapka,és motor olaj sapka normál,tiszta színű,és nem iszapos,koszos( ez lenne az egyik jele a hengerfej problémának).Pl nekem hengerfejes lett,úgy hogy előtte hengerfej tömítést cseréltek,úgy jöttem rá nagy nehezen a problémára újból,amikor már mindent kicseréltem,de ez egy másik témakörhöz tartozik.
júl. 14. 09:48
 4/4 krwkco ***** válasza:

2-es teljesen jót mondott, kár volt lepontozni.

Az én 2002-es Fiestámmal is előfordult egy hasonló eset. Ahogy melegedett (még a normális hőtartományon belül) kinyomta a vizet a kiegyenlítőtartály kupakjánál.

Feltöltöttem, légtelenítettem. A hűtőnél is, ahol elvileg nem kell. Akkor haza lehetett vele menni és egy darabig jó volt. Azután a termosztátháznál egy kis repedésen megint levegőt szívott be és újra elkezdte a hűtőfolyadék kinyomását. Kicseréltem a termosztátházat, átmostam a hűtőt (részlegesen el volt dugulva). Azóta több év eltelt és semmi gond.

Szóval a kérdezőnél is lehet ez a baj: kis lyuk és levegő a hűtőrendszerben.

Főleg, ha a hűtőfolyadék nem kipufogógáz szagú, nincs a felszínén olajkarika és a kipufogó nem fehéren füstöl. Ezek utalnának hengerfejességre.

júl. 14. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!