50 milliós megtakarításból 8 milliós új autót venni reális?
Majom-banán esete. A leírás alapján van bőven "banánra". Ez kb 8 havi jövedelmetek. Drágább kocsit is simán meg engedhettek magatoknak. Ha tetszik és szeretnéd vedd meg.
Jó kirándulást vele és sok baleset mentes kilómétert. 😉
Őszinte leszek. Ha 50 milliót felére tudtatok tenni kb. 50 éves korotokra, saját házzal, akkor a későbbiekben sem lehet nagy gond az anyagiakkal nálatok.
Szóval én nem szorítanám magamat ilyen keretek közé. Megmondom őszintén, fiatal korom óta BMW rajongó vagyok. És nem azért, mert bármikor is a kivágott kipufogós hülyegyerek autóval csapattam volna. Az első BMW-m egy 150 lóerős ötös volt (E39 520i), azon tanultam meg autót szerelni, és egyúttal bele is estem a márkába.
Szóval én elfogult vagyok, de mind emberileg, mind szakmailag (bár nem vagyok hivatalos autószerelő) tudom ajánlani neked a BMW modelljeit. 18-20 millió között tudsz venni szinte új, pár éves, 15-20 ezer kilométert futott G30/G31 530d-t. 265 lóerős modell.
Ezeknek típushibája nem nagyon van, az egyéb költségek pedig teljesen tervezhetőek. Szóval elenyészően ritka eset az, amikor valaki egy újabb BMW-re ingét-gatyáját rákölti. 180 ezres futásteljesítménynél kell neki vezérléscsere + csapágyazás (ez kb. 1 millió forintba kerül jelenleg), ezenkívül csak a hajtásláncra és a kötelező olajcserére kell odafigyelni. Futóművel pl. semmi gond nem szökött lenni 300.000. km-ig, annyira jókat csinálnak már.
Ha esetleg érdekelne, írok részletesebb tudnivalókat a motorról, de nem tukmálni akarom, nem a saját autómat hirdetem itt :D csak kíváncsiságból megnéztem HAHU-n, jelenleg 3 db ilyen eladó van hirdetve.
Szerintem, ha be akarjátok járni Európát vele, és fontos a kényelem és a külső is, nincs ennél jobb választás. És nem fikázni szeretném az Octavia/Passat vagy hasonló kaliberű autókat, nyilván azzal sem jársz rosszul.
14
Őszintén még ha meg is tudnák engedni maguknak, szerintem felesleges. Én a helyükben inkább költenék kevesebbet autóra, és többet az utazás többi részére (jobb hotel, jó éttermek)
Ez is egy nézőpont. Az biztos hogy nem szabad minden pénzed elkölteni autóra. De szerintem az alapján, amit a kérdező írt, nem áll fent ez a helyzet.
Mondjuk ilyen jövedelemnél és megtakarításnál az "utazás" nekem eleve olyan célpontot jelentene, ahová nem autóval indulok el, hanem repülőgéppel, netán hajóval.
Úgyhogy nekem a vásárolt autó hétköznapi használatra kéne, otthon. Esetleg kisebb kirándulásokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!