Nettó 124 000-ből mennyit reális félretenni havonta ilyen feltételek mellett?
Szüleimmel élek, lakbért nem fizetek, viszont a kaját saját magamnak vesszem. Tisztálkodási szereket, kozmetikai cikkekket, ruhát/cipőt szintén, meg még bármi ami kellhet. Az utóbbi kettőre próbálok nem költeni, pár havonta van hogy veszek 1-2 ruhát, azt is általában turkálóban vagy más olcsó helyen/leárazva. Előbbiekből sampon, tusfürdő, meg hasonlókra kell gondolni, ezek mondjuk nem kellenek havonta, illetve néha veszek valamilyen sminkterméket/krémet, de szintén nem havonta és ezeket is az olcsóbb/középkategóriából (nyilván).
Amit fixen ki tudok számolni az amit cigire elköltök: ez olyan 9-10 000 Ft havonta. Erről az egyről nem vagyok hajlandó lemondani, meg nem akarok/tudok lefaragni belőle.
Nemrég kezdtem el dolgozni és iszonyatosan szarul osztom be a pénzem. A fentiek mellett pluszban még a nyáron költöttem programokra/szórakozásra (leginkább közlekedésre/piára..) és így hónap végére sikerült lenulláznom magam. Most ősztől úgy sem lesz annyira lehetőségem ezekre, szóval próbálok ilyenre nem költeni.
Én lennék ennyire "elszállva" meg költekezem túl? Mert nyilván elég gyatra ez a fizetés, de így hogy nem kell lakhatásra költenem, de azt gondoltam hogy lazán félre tudok tenni belőle, illetve még kicsit a "szórakozásra" is jut...de gyakorlatban nem igazán jön össze...
Szerintetek mekkora összeget lehet ebből a pénzből reálisan félretenni havonta? Jó lenne egy kis rálátás/vélemény másoktól.
Egyébként 22 vagyok és Vp megyében élek/dolgozom.
Akkor most olvasd el szépen még egyszer.
Egyrészt nem veszek havonta ruhát, másrészt nem tervezek ilyen "pluszokra" költeni...ez csak a nyárra vonatkozott.
A cigi meg jogos, de ezért is írtam le külön hogy erről az egyről nem szeretnék lemondani.
De hagyjuk is; gondolom, hogy amúgy is csak kötekedni jöttél.
Csinálj egy költségvetést. Vegyél elő egy papírt és oszd be előre a pénzedet: pl 45 ezer ételre, 10 ezer cigire, 15 ezer szórakozásra/ruhára, 9 ezer tisztálkodásra, 45 ezer megtakarításra. Nyiss egy megtakarítás számlát a mostanidhoz és hó elején utald oda azt a pénzt, amit ez alapján félre akarsz tenni. Így esélyed sincs elkölteni. A maradékból kell kijönnöd. És jobb esetben látod majd, hogy nem éri meg az a pia, ha a következő hétre már nem lenne mit étkezésre költened.
Viszonyításként én 26 éves lány vagyok, nálam ezek merülnek fel: kiindulópontnak jó lehet
* 45 ezer étkezés (allergia miatt otthonfőzés)
* 10 ezer háztartásra/egészségre (ebben a tisztítószerek, kozmetikumok és a fele a gyógyszereim)
* 4000 telefonszámla
* 7000 bérlet
* 8000 szórakozás (havi 2 masszás, vagy 1 masszás és egy mozi)
* többi megtakarításba hó elején (lakásra, jogsira, nyaralásra stb)
pedig pont a cigivel kellene kezdeni a lemondást.. mert 10 év múlva a többszörösét fogod az egészségedre költeni emiatt..+ a leghaszontalanabb tevékenység.
amúgy 120e-nél minden megmaradó forintot arra kellene költened, hogy 1 év múlva ne ennyit keress.
Ilyen kevés pénzből nem is nagyon lehet félre tenni. Ennyit én 12 éve kerestem, akkor még én is szülőkkel éltem. Amúgy rengeteg app van a költségvetés vezetésére. De olyat is lehet, hogy fizukor valamennyit elraksz, mintha nem is lenne.
A havi 10e cigi nem is sok, az 4-5 szál naponta. Mit nem adnék, ha asszony is csak ennyit szívna, de havi 70e megy neki el csak cigire...
A dohányzással kell kezdened,ha az nincs meg,hagyd az egészet.
Nagyobb lesz az összeg évről évre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!