Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nettó 124 000-ből mennyit...

Nettó 124 000-ből mennyit reális félretenni havonta ilyen feltételek mellett?

Figyelt kérdés

Szüleimmel élek, lakbért nem fizetek, viszont a kaját saját magamnak vesszem. Tisztálkodási szereket, kozmetikai cikkekket, ruhát/cipőt szintén, meg még bármi ami kellhet. Az utóbbi kettőre próbálok nem költeni, pár havonta van hogy veszek 1-2 ruhát, azt is általában turkálóban vagy más olcsó helyen/leárazva. Előbbiekből sampon, tusfürdő, meg hasonlókra kell gondolni, ezek mondjuk nem kellenek havonta, illetve néha veszek valamilyen sminkterméket/krémet, de szintén nem havonta és ezeket is az olcsóbb/középkategóriából (nyilván).

Amit fixen ki tudok számolni az amit cigire elköltök: ez olyan 9-10 000 Ft havonta. Erről az egyről nem vagyok hajlandó lemondani, meg nem akarok/tudok lefaragni belőle.

Nemrég kezdtem el dolgozni és iszonyatosan szarul osztom be a pénzem. A fentiek mellett pluszban még a nyáron költöttem programokra/szórakozásra (leginkább közlekedésre/piára..) és így hónap végére sikerült lenulláznom magam. Most ősztől úgy sem lesz annyira lehetőségem ezekre, szóval próbálok ilyenre nem költeni.

Én lennék ennyire "elszállva" meg költekezem túl? Mert nyilván elég gyatra ez a fizetés, de így hogy nem kell lakhatásra költenem, de azt gondoltam hogy lazán félre tudok tenni belőle, illetve még kicsit a "szórakozásra" is jut...de gyakorlatban nem igazán jön össze...

Szerintetek mekkora összeget lehet ebből a pénzből reálisan félretenni havonta? Jó lenne egy kis rálátás/vélemény másoktól.

Egyébként 22 vagyok és Vp megyében élek/dolgozom.

2021. aug. 9. 19:55
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Minden hónapban, amint megkapod a pénzed adj oda belőle 20 ezret anyudnak és mondd meg neki, akkor se adja oda, ha késsel fenyegeted.
2022. jan. 21. 21:02
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
#19 persze, hogy azt emelik ki.. mert az a leghaszontalanabb tevékenység..
2022. jan. 21. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!