Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Régi autóknál tényleg az...

Régi autóknál tényleg az állapot számít és nem a kilométer?

Figyelt kérdés
Konkrét alany egy w124-es Mercedes 600 ezer kilométerrel. Láttam már 400 alatti rozsdaboglyát, viszont ez egész jól néz ki a több mint fél milliós futás teljesítményével.

jún. 10. 12:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
#10 Meg gondolom mint Taki bácsi a Szomszédokban, hogy ő éjszakára felviszi a lakásba az akksit, bele sem gondolva, hogy a fűtött szoba rosszabb neki, mint a kinti hideg.
jún. 10. 13:35
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

"Ne mondd nekem, hogy te az autót télen garázsban tárolod,"

Nem is mondtam. Azt mondtam, hogy ismertem ilyet. Én pont sosem tartom, mert tele van kacattal a garázs, és a kocsit is naponta használom.

jún. 10. 13:35
 13/24 Morzsi007 ***** válasza:
61%

Én nézem az állapotot, de a km-t is és bárki bármit mondd egy autó legérzékenyebb egysége a motor meg a rahedli elektronika, szenzor.

Én 200E km feletti futással nem vennék autót, (150E felett sem), mert az alkatrészek bizony már forogtak jó párat, csapágyak, illesztések, tömítések kaptak meleget, hideget. Ekkor már van nem kevés alkatrész, amit cserélni kell, futóműben is és a motornál is akár.

Van néhány komoly modell, ami több százat elmegy nagyobb hiba nélkül, de ez nem az átlag és sok mindentől is függ. Szóval én a km-t aztán az állapotot is nézem, ha valamelyik nem tetszik, akkor megyek tovább nézelődni. De régóta hallom, hogy állapotot veszünk nem km-t és akkor mondanak egy hasonló példát 4-500 E km-t futott autóval kapcsolatban. Én ezt kihagynám, azért ot már van kopás, bárki bármit mondjon.

jún. 10. 14:15
 14/24 anonim ***** válasza:
40%
Nem vennék használt autót.
jún. 10. 14:15
 15/24 Morzsi007 ***** válasza:
Még annyit a régi autókhoz, főleg ennyi km-rel azt jelenti, hogy nem kevés időt töltött az utakon, sok napsütést kapott, esőt, a fényezés színén, belső kárpitokon és műanyag elemeken ennek nyoma van, nem csak műszakilag. Ebből kiindulva valamennyire összefüggésnek kell lennie a futásteljesítmény és állapot között.
jún. 10. 14:22
 16/24 anonim ***** válasza:
57%
#13 Valóban lehet kopás 4-500 ezer kmnél, de a komolyabb alkatrészek már megadták magukat, ha gondos gazda akkor megjavította, ha nem, akkor meg tesztvezetésnél olyat fog szólni, hogy bárki észreveszi. Én jobb 500 ezret futott autókat vettem már, mint 1-200 ezer km állásút. (Ki tudja mennyi volt a valós)
jún. 10. 14:25
 17/24 Morzsi007 ***** válasza:
Biztosan van és elhiszem neked. De 200E km alatti kocsiból jobb állapotút könnyebb találni, mint 400E-t futottból hasonló minőségűt.
jún. 10. 14:37
 18/24 anonim ***** válasza:
77%
#17 Tegyük fel hogy tényleg valós az a 200.000 km. Vajon 15-20 év alatt milyen felhasználásban lehet találni ilyen kevés kmt? Városi rövidtávok. Ez a kézikönyvben az extrém olajcsere intervallumba esne, amely konkrétan azt jelenti, felezd le az általános olajcsere intervallumot, hogyha jót akarsz a kocsinak. Ez azt jelenti max. 7500 km/fél év. Na mutass olyat, aki ezt be is tartotta valaha. Nem fogsz találni ilyet. A városi használat sokkal jobban cseszi a motort, mint az autópályás. Na most autópályás használatnál 15-20 év alatt 500 ezer km szinte garantált. Mivel hosszú utakra megy, így fontos neki, hogy oda is érjen, így muszáj rendesen karbantartania az autót. Ne az autópályán a leállósávon kelljen neki várnia órákat a trélerre. Szóval ez a nagy különbség a kevés és a sok km autók között.
jún. 10. 14:45
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

17 korábban pont ezt írtam én is, hogy az állapot és a valós km közt általában van némi arányosság.

Csak megemlítettem, hogy vannak néha kivételek, ezért jobb az összképet nézni.

jún. 10. 14:46
 20/24 anonim ***** válasza:
70%
Abszolút az állapot számít s nem a kilométer. Az ilyen huszonéves telepi kocsi 180ezer km-rel a naiv vevőknek való, akik el is hiszik hogy a gombokért árult kocsiban ennyi is van valójában. Aztán vesznek egy valójában 1millió körül futott kocsit tekert órával ahelyett hogy egy valósat vennének amiben 350ezer van.
jún. 10. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!