Régi autóknál tényleg az állapot számít és nem a
kilométer?
A kérdező szavazást indított:
24 szavazat
Állapot. Apám Honda Accordja most lépte át a 300 ezret. Bátyámé annyiban különbözik, hogy 1. benzines, nem dízel 2. más a mentalitása, és külföldön más a mentalitás a szűk parkolóházakban keletkező karcok kapcsán.
A többet futott, használt, magyar autó sokkal patikábban néz ki, mint a fele annyi km-rel rendelkező nyugat-európai.
jún. 10. 12:51
Ez komoly kérdés? A legmegbízhatóbb, atombiztosabb motort is meg lehet ölni 100.000 kmvel, 500.000 kms is lehet jól karbantartva és hibátlan. Nem értem sokaknak honnan jön ez a kevés km b@ziság. Az a kevés km külföldön még többszöröse volt csak szólok. Állapotot veszünk!!!
jún. 10. 12:51
#2 Mert ez kell a népnek. Mindenki tudja, hogy tekerik az órákat, mégis mindenki elvárja. Abszurd, de sajnos ez van. Magyar ember nem szereti, ha a hatjegyű szám nem 1-gyel kezdődik.
jún. 10. 12:53
Normál esetben a kettö valamilyen szinten arányban van.
Nyilván vannak kivételek, valaki 100 ezerig nem cserél olajat, sólében jár vele folyamtosan stb.
Meg van aki garázsban tartja minden télen.
jún. 10. 12:57
Garázsban tartani télen? Pont azért van az autó, hogy télen is elvigyen helyekre. Nyáron van garázsban.
jún. 10. 13:05
6/24 A kérdező kommentje:
5 attól, hogy te nem értesz egyet vele, voltak/vannak ilyen emberek. Imsertem még a lada samarák korában faluhelyen személyesen ilyet, nem kevésért vitték el neki a 10 éves autót.
Egyébként minek lenne egyáltalán olyan, hogy garázs?
jún. 10. 13:13
Az enyém télen-nyáron garázsban van - kivéve amikor használom.
jún. 10. 13:27
#7 Nem télen tartom garázsban az autót, hanem éjszaka, vagy bármikor, amikor nem használom. Ne mondd nekem, hogy te az autót télen garázsban tárolod, mint ahogy a motoros sem nyúl télen a járműhöz.
jún. 10. 13:28
9-es, pedig van ilyen és régen még több is volt. Különösen ha a "tél" szót úgy értjük, hogy amikor hó és jég van. Sok ember (főként idősek) ilyenkor egyszerűen azért nem használja, mert biztonságosabb neki a tömegközlekedés.
jún. 10. 13:32
Kapcsolódó kérdések: