Milyen költségei vannak egy második autó fenntartásának?
Most ne arra gondoljunk, hogy kettőt kell tankolni, 4 gumi helyett 8 gumi, stb stb.. Hanem a jogi /adózási részére?
Most van egy kocsim, ha veszek mellé egy olyasmit mint a mostani, akkor:
1. átírás költségei, eredevizsga 17-19 ezer ft, új forgalmi törzskönyv
2. kell erre is kötelezőt kötni 1 évre mondjuk
3. évi 1x súlyadót befizetni a navnak
ezen kívül van más is? többlet adó? vagyonosodási extra ? bármi? ilyesmikre gondolok. köszönöm előre is.
8. Neked még nem volt soha 2 autód.
De talán 1 se.
A 2. autónál 0-ról indul a biztosítás , ez biztos.
Akár milyen bónuszod van.
6 éve van párhuzamosan két autóm. Ilyen szempontból nincs összefüggés aközött, hoyg hány autó van a neveden. Ugyanúgy fizeted az adót. A két autó adóját összeadják és úgy számlázzák ki. Fizeted a biztosítást. Egyedül itt van némi összefüggés: hibá vagy évek óta B10+-ban és soha nem volt káreseményed, a párhuzamos üzemeltetés miatt a második autód A00-van fog indulni.
Továbbá 2 évente ugyanúgy műszaki. A többi meg használatfüggő. A két autóba nem fogsz többet tankolni, meg kopni sem fog jobban, hiszen egyszerre nem használsz kettőt, megoszlik a használat. Nálam pl. amíg egy autóm volt a km-futás miatt fél évente cseréltettem olajat. Két autónálviszont ez megoszlik, így ráérek 1-1 évente cserélni. Stb.
Leírták már sokan, de +1 (nekem kb 10 éve van 2 autóm, volt hogy 3 is párhuzamosan):
- Biztosítás A0-ról fog indulni a második kocsira, ez betonfix.
- Ezen kívül semmi extra nincs. Pont ugyanazok lesznek a költségek és tennivalók, mint az első autódra.
Nekem azért van 2 autóm sok ideje, mert az egyik veterán hobbiautó, amit nem napi használatra tartok. Télen a veteránt ideiglenesen ki szoktam vonatni a forgalomból, mert úgysem használom - abban az időszakban sem biztosítás, sem adó nem fizetendő rá, gyakorlatilag csak áll a garázsban október-novembertől márciusig. Ha neked is az a felállás, hogy az egyik autót nem használod bizonyos időszakban, akkor érdemes ugyanezt megtenni. Amikor aztán visszahelyezteted, akkor a biztosítást újra kell kötni, ez benne a kis kellemetlenség, viszont a bonus-malusod megmarad.
Az utolsó két válasz ért a legtöbbet de mindenkinek köszönöm!
Ez szívás mármint az A0 mert belvárosi vagyok itt kva drága évi 100 ezer most a b2 esem.....Akkor a második autóra lenne 130 kb.
Lehet családon belül másra kéne iratni XD Köszönöm !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!