Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen költségei vannak egy...

Milyen költségei vannak egy második autó fenntartásának?

Figyelt kérdés

Most ne arra gondoljunk, hogy kettőt kell tankolni, 4 gumi helyett 8 gumi, stb stb.. Hanem a jogi /adózási részére?

Most van egy kocsim, ha veszek mellé egy olyasmit mint a mostani, akkor:

1. átírás költségei, eredevizsga 17-19 ezer ft, új forgalmi törzskönyv

2. kell erre is kötelezőt kötni 1 évre mondjuk

3. évi 1x súlyadót befizetni a navnak

ezen kívül van más is? többlet adó? vagyonosodási extra ? bármi? ilyesmikre gondolok. köszönöm előre is.

2024. máj. 8. 18:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%
Nemrég vettem a meglévőm mellé még két autót. A biztosítás mindkettőnél A00-ról indult, hiába vagyok az elsővel B02-ben. A költségek amúgy azok, amiket leírtál, semmi több.
2024. máj. 8. 20:13
 12/21 anonim ***** válasza:
78%

8. Neked még nem volt soha 2 autód.

De talán 1 se.

2024. máj. 8. 20:37
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

A 2. autónál 0-ról indul a biztosítás , ez biztos.

Akár milyen bónuszod van.

2024. máj. 8. 22:19
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

6 éve van párhuzamosan két autóm. Ilyen szempontból nincs összefüggés aközött, hoyg hány autó van a neveden. Ugyanúgy fizeted az adót. A két autó adóját összeadják és úgy számlázzák ki. Fizeted a biztosítást. Egyedül itt van némi összefüggés: hibá vagy évek óta B10+-ban és soha nem volt káreseményed, a párhuzamos üzemeltetés miatt a második autód A00-van fog indulni.

Továbbá 2 évente ugyanúgy műszaki. A többi meg használatfüggő. A két autóba nem fogsz többet tankolni, meg kopni sem fog jobban, hiszen egyszerre nem használsz kettőt, megoszlik a használat. Nálam pl. amíg egy autóm volt a km-futás miatt fél évente cseréltettem olajat. Két autónálviszont ez megoszlik, így ráérek 1-1 évente cserélni. Stb.

2024. máj. 9. 07:47
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Leírták már sokan, de +1 (nekem kb 10 éve van 2 autóm, volt hogy 3 is párhuzamosan):

- Biztosítás A0-ról fog indulni a második kocsira, ez betonfix.

- Ezen kívül semmi extra nincs. Pont ugyanazok lesznek a költségek és tennivalók, mint az első autódra.

Nekem azért van 2 autóm sok ideje, mert az egyik veterán hobbiautó, amit nem napi használatra tartok. Télen a veteránt ideiglenesen ki szoktam vonatni a forgalomból, mert úgysem használom - abban az időszakban sem biztosítás, sem adó nem fizetendő rá, gyakorlatilag csak áll a garázsban október-novembertől márciusig. Ha neked is az a felállás, hogy az egyik autót nem használod bizonyos időszakban, akkor érdemes ugyanezt megtenni. Amikor aztán visszahelyezteted, akkor a biztosítást újra kell kötni, ez benne a kis kellemetlenség, viszont a bonus-malusod megmarad.

2024. máj. 9. 09:46
 16/21 A kérdező kommentje:

Az utolsó két válasz ért a legtöbbet de mindenkinek köszönöm!

Ez szívás mármint az A0 mert belvárosi vagyok itt kva drága évi 100 ezer most a b2 esem.....Akkor a második autóra lenne 130 kb.

Lehet családon belül másra kéne iratni XD Köszönöm !

2024. máj. 9. 16:30
 17/21 anonim ***** válasza:
@16 - nyilván ahogy telik az idő ugyanúgy a második autó is egyre jobb kategóriába kerül. Hiába iratod másra, annak a nevén is A0-ról fog indulni, hacsak nem cserél le rá egy másik autót.
2024. máj. 9. 19:50
 18/21 A kérdező kommentje:
És még egy kérdés kedves utolsó, a mostani autómat ha eladom és veszek másikat akkor is a0-ba visszaesrek vagy vihetem tovább a b2 őt?
2024. máj. 10. 17:39
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
#18 Eladás után tudod átvinni a bonus malust. Tehát B2-be rakathatod eladás után.
2024. máj. 10. 17:47
 20/21 anonim ***** válasza:
@18, ez pontosan úgy működik, hogy eladod a mostani autódat, majd felmondod a biztosítását az adás-vételit mellékelve. Amint felmondtad és törölték, akkor kötheted az új biztosítást az új autódra. Bármelyik weboldalon kötöd, pl Netrisk, kérdezni fogja hogy volt-e biztosításod az utóbbi 2 évben, jelöld hogy igen, és kérni fogja az előző biztosításod kötvényszámát. Megadod, és akkor öröklődik a bonus-malus. Ezt 2 évig teheted meg onnantól hogy felmondtad a biztosításod, addig marad függőben a besorolásod.
2024. máj. 10. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!