Nagyobb autó fenntartása költségesebb?
Elsősorban Volvo S60 és S80, valamint a Mercedes C osztály és E osztály érdekelne. Esetleg Audi A4 és A6.
Ugye az S80, E osztály, A6 nagyobb, hosszabb autók, magasabb kategoriában vannak. De ez mennyire látszik meg a fenntartási költségeken, pl. szervízköltségen?
1 millióból már egy 15 éves normális suzukit se kapsz...
Inkább add nekem ezt a pénzt...
Te ugyanott leszel, csak nem fogsz többet bukni.
Autód igy se ugyse lesz, mert tobbet lesz a szerelonel
Jó, értem. Jelenleg van egy S60-asom, amit 1,2 millióért vettem. Eddig kb 600 ezret költöttem rá. Igaz, a kereskedő átvágott, mert volt neki sok hibája, amit nem mondott.
De akarok egy nagyobb kocsit, egy S80-at vagy egy E osztályt. Annak magasabb lenne a fenntartási költsége?
Ebben a kategóriában nem vágott át. Sajnos alapos átnézés után is sok drága hiba kijöhet. A kereskedő sem feltétlenül tud mindenről.
Amikor az előző autómat eladtam tízen sok évesen, akkor a vevő hosszú hibalistával jött vissza, hogy ezeket még én javíttassam meg neki. A listát végigböngészve arra jutottam, hogy a hibák nagy részét tapasztaltam, de nem zavart. Némi egyeztetés után arra jutottunk, hogy ha zavarja csináltassa meg. Ha kereskedőnek adtam volna el, akkor ő sem tudott volna ezekről a hibákról.
Egy 20 éves autóval sok minden történhetett és valószínűleg történt is. Már az alkatrészellátása is problémásabb, mint egy újabbnak. Napi használatra nem merném megvenni, csak ha részletesen ismerem az előéletét.
Ha nem tudod magad szerelni, akkor szerintem nem mondott butaságot, aki azt javasolta, hogy vegyél egy kisebb, fiatalabb autót utánfutóval vagy tetőcsomagtartóval. Természetesen lehet szerencséd, hiszen vannak orvosok, akik csak autópályán használják néha az autót, de szerintem a valóban ilyenek elmennek baráti körben (vettem így autót. Nagyon jól jártam vele, egy öregnek volt a "csajozós" autója. Nagyon karbantartva kevés kilométerrel, de viszonylag drágán)
Nem ismerjük a lehetőségeidet, igényeidet. A saját példám:
Vettem 1,5M-ért egy kisautót. A helyszíni átvizsgálás szerint tipp-topp. A megvétel után vittem a szerelőmhöz ő is azt mondta, hogy tipp-topp. Egy év alatt 500 000 Ft (szinte forintra pontosan) "apróság" jött ki rajta. (A nagy tétel az utastér radiátor csere, levegő rendszer tisztítás)
Egy "nagy" autón minden tétel a sokszorosa egy ilyen kis városi egérkamionnak (na jó az én vezető oldali tükröm szinte biztos, hogy drágább volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!