Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Renault Thalia 1.4 16v 98le. ...

Renault Thalia 1.4 16v 98le. Facelift előtti de főleg fl utánról mi a véleményetek? (fl=facelift)

Figyelt kérdés

Első autónak jó? Nem villogni akarunk párommal vele hanem hogy kényelmesen eltudjunk menni vele A-ból B-be, Balatonra stb egy nyugis 100-120as tempóval.

Néztük őket és kb 550ezerig elég jó állapotúak vannak. Ami nekünk kell "extra" az mind benne van. (Nekem pl tetszik az fl utáni). 1.5 dci ről ebben a korban nem sok jót hallottam. Az hogy jaj 20x éves nem szabad venni nem gond. Nem új autót akarunk elsőnek.

febr. 6. 06:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Jót és rosszat is tudok mondani róla. Én 8 szelepes párti vagyok, mert bár csak 75 lovas, de rövidebb váltó van benne és gyorsulásban még jobb is mint a 16 szelepes 98 lovas társa (gyári adat). Fontos lenne azt tudni, hogy mennyire vállalsz be hibákat javítani. 7 és fél éve van Thaliam, most a másodikat adom el, apámnak is kettő volt. Azt tudnod kell, hogy mind a 4 hengerfejes volt. Sajnos apámnak az egyik blokkrepedéses is lett, ezért vette meg a másodikat. És itt van az,amiért én 8 szelepes párti vagyok. Ugyanis simán megjavítom itthon az udvarban. HF tömítés+csavarkészlet+vezérműszíj=20 ezer Ft. Olaj+ szűrő 11000Ft. Fagyálló, meg ahol veszed. Az hülyeség, hogy minden villog a műszerfalon. A légzsák szokott az ülés alatti csati tönkremenni, fixre kell forrasztani, soha többé nem lesz vele gond.Annyira kevés extra van benne, hogy szinte alíg több egy ladánál. A kulcsokat mind a kettőt meg kell nézni, hogy nyitja-e és zárja-e az ajtókat, illetve, mind a két kulcs kikapcsolja-e az immót. A Thalia az egy fapados Clio. A fészlift elöttit kétféle lámpával gyártották, az elsőket üvegbúrás H4-es lámpákkal, majd szépen lassan áttértek a HB3 izzós projektoros lámpásra, na ha sokat mész éjjel, ezt ne vedd meg, mert alíg fogsz látni valakit. A faceliftnél bejótt a H1/H7 háromszög alakú fényszoró, ez úgy ahogy jól világít, de ez is hajlamos a mattulásra. CIF-fes szivaccsal simán le lehet dörzsölni a matt réteget és megint jó egy darabig. Rohadni még 22 évesen sem rohad, most kezdenek megjelenni alul a rozsdafoltok. A féltengely gumiharangot kicsit rossz kicserélni, mert vannak olyan tipusok, ahol a gyári féltengelyről még nem lehet a csuklót lehúzni. Testhibák előfordulhatnak. Ha tényleg olyanoktól vársz információt, akik évek óta ilyen autóval járnak, csatlakozz a fészbukon Renault Thalia I és Clio II klub-hoz, 3100 tagtól kérdezhetsz. AQnnyira rossz nem lehet, ha még huszonévesen ennyien hajtják őket. Az istenített G astrák már rég kirohadtak az útról. A focust meg hagyjuk is, amelyik annyiba kerül, mint egy jobb Thalia.
febr. 11. 22:15
 12/19 A kérdező kommentje:
#11 húha le a kalappal a konkrét válaszért. Mivel még sose szereltem autót de pl videóból is hamar feltudom fogni a dolgokat (pl junior led youtube videóit is sűrűn nézem mert érdekel meg még értem is) az alap dolgokat szívesen megcsinálom rajta ha megtanulom pl fék csete, olaj csere stb. Fb csoportra rá is lesek
febr. 12. 12:08
 13/19 A kérdező kommentje:
#11 igazából párommal még a régebbi Renault Megane autót is néztük. 1.4 95lovas meg 1.6 107 lovasakat is. (Kacsa faruak előtti) azokról is azt hallottam hogy jó kis autók ennyi pénzért már jók is vannak, csak a kormányt beállítani cumis
febr. 12. 12:09
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
A megane-val vigyázz, régebbiek rohadósak a hátsó lengéscsillapítónál főleg, de máshol is vannak gondok, az újabb megane-nál meg elektronika hiba lehet fokozottabban. Thalia sokkal egyszerübb. Junior led, inkább Suzukis videókat tesz fel, de én is szoktam őt nézni.
febr. 12. 19:43
 15/19 anonim ***** válasza:
Február óta még mindig nem sikerült eldönteni, hogy kiemelted? :O
aug. 21. 19:00
 16/19 A kérdező kommentje:
Véletlen emeltem ki😅. Más témás cuccot akartam kiemelni
aug. 21. 20:30
 17/19 anonim ***** válasza:
Ja, értem.:) Vettél végül Thaliát? Bevált? Gondolom akkor már megkérdezem :D
aug. 21. 20:35
 18/19 A kérdező kommentje:
Igen. 400e ft-ból egy elég jó jött ki. Klíma, elektromos ablak. Ennyiért tényleg jó
aug. 21. 22:42
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Az jó választás volt, sok balesetmentes kmt.
aug. 21. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!