Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet megtanulni...

Hogyan lehet megtanulni érezni az autó jobb oldalát, elejét, hátulját?

Figyelt kérdés
Kb 150 órán vagyok túl, de időnként még mindig nem érzem. Az oktatóm szerint ez veleszüketett képesség, ezt lehetetlen megtanítani. Valaki vagy érzi, vagy nem. Erre van valami technika? Vagy ez tényleg megtanulhatatlan?

2024. jan. 29. 15:46
 1/10 anonim ***** válasza:
14%

Látom nem véletlen, hogy ennyi mazsola van az utakon.. csak nem értem miért kell valakit majd átengedni a vizsgán ha már 150 órát vett (már ez alapjáraton vicc kategória, de legalább jól megkitömöd az oktató zsebét) és még nem érzi az autót se egyáltalán..

Aki "vezetésre érett" az kb. 40 óra tájt már sikeres vizsgát tesz. Az, hogy 150 óránál tartasz már arról árulkodik, hogy közelébe nem szabadna engedni egy autónak egyedül és ezt az oktató is tudja, csak éppen jó megfejni az ilyen fejősteheneket..

Nem tudom miért erőltetik sokan a jogsiszerzést amikor érzik, hogy nem megy nekik.

2024. jan. 29. 15:49
 2/10 krwkco ***** válasza:
100%

"Hogyan lehet megtanulni érezni az autó jobb oldalát, elejét, hátulját?"

A jobb oldalát látod a jobb tükörből, ha az utas felé hajolsz. Az elejét meg a hátulját úgy lehet megtanulni, hogy 10 centire beállsz egy autó elé vagy mögé és megpróbálod megjegyezni a látványt. (Természetesen nem azt, hogy milyen színű a másik autó, hanem hogy mennyire tölti ki a teret. Hol van a függőleges felülete a Te autódhoz képest. Vagy mit látsz a két oldalsó tükörből.)

2024. jan. 29. 15:53
 3/10 anonim ***** válasza:
80%

A kérdésnek amúgy semmi köze ehhez, nekem elsőre meglett a vizsga az előírt minimum óraszám után egyből, mégse éreztem soha hogy hol van az autó eleje, vége, jobb széle.

2024. jan. 29. 16:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Sokat kell parkolni szűk helyekre. Nekem ez kellett hozzá. :D Egyébként én se éreztem fél-1 évig, hogy hol van a jobb oldala az autómnak, de azt se tudtam sokáig belőni, hogy hol van pontosan a jobb első kerék (a kátyúk miatt). Aztán belejöttem, és már tök mindegy milyen autóban ülök, hamar ráérzek.
2024. jan. 29. 16:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Én se érzem, inkább ráhagyok mindig. Nem is parkolok előre, csak oldalra meg tolatva.

Mást nem tudok mondani, vagy minden beszállás előtt ránézel az autóra, hogy mekkora, vagy leméred és becsülöd mindig a távolságot.

2024. jan. 29. 16:31
 6/10 anonim ***** válasza:
begyakorlod pl. egy lerakott flakonnal
2024. jan. 29. 17:17
 7/10 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy használod. Nincs rá jobb opció, nincs rá varázsszer. Úgy, ahogy például a kuplunghasználat is, egyszerűen a folyamatos használat mellett, a folyamatos gyakorlás hatására, egyre könnyebb lesz, míg végül már annyira gyakorlottá válsz, hogy oda sem kell rá figyelni, hanem reflexből menni fog. Ahogy mondani szokás, gyakorlat teszi a mestert. Nincs semmilyen kiskapu, vagy módszer, amivel ezt "sürgetni" lehetne. Csak vezess, használd az autót, parkolgass, stb, aztán ahogy halad az idő, ahogy egyre több gyakorlatot szerzel, úgy fog egyre jobban és könnyebben menni.
2024. jan. 29. 17:22
 8/10 bazaltkaroly ***** válasza:
Idővel menni fog. Erre nincs más gyógyszer csak a rutin. Egyébként a flakonos gyakorlás, amit #6 mond tényleg jó.
2024. jan. 29. 17:55
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg a gyakorláson kívül, az is segít idővel, hogy lassan az összes autóban van radar/kamera, legalább hátul. Ezek sokat segítenek parkolásnál.
2024. jan. 29. 19:47
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez tenyleg egy adottság, ha nincs terlátásod, akkor nen fog menni.

Rengeteg embernek nincs, nyugi.

És a másik meg az autó.

A régi szögletes autókat könnyű velt "érezni", a furgonokat is könnyű, de a mindenhol gömbölyű és nagyon trendi új kocsikat nagyon nehéz megszokni, még akkor is ha van térérzéked.

Az oldalait hamar megtanulod, de elöl hátul már nehezebb

2024. jan. 29. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!