Mennyi idő lesz mire belejövök rendesen a váltásba?
Az a helyzet, hogy már túl vagyok a 10. forgalmi órámon és még mindig nem igazán megy a váltás, nem a felváltással van a baj, nem a technikájával, hanem a visszafelé váltással van baj, amikor nem 1 fokozatot kell visszaváltani, hanem többet és nem érzem, hogy melyiket kellene!?
Remélem érthető voltam :)
Köszi!
Úgy érted, hogy meikbe kellene visszatenni?
Ha igen, akkor városi derékszögű kanyarodáshoz 1es, vagy 2 es.
De ha csak lassítottál, és ahoz kellene igazodni, akkor nézz sebesség mérőre, ha 40 körül/ alatt vagy egy picivel, akkor 3as, utánna gyorsítasz, és 40 et elhagyva már 4es,
ha 30 körül vagy, de inkább alatta, akkor 2, de 30 at elérve szinte rögtön 3as.
éppenhogy csak gurulós tempóra lassításnál, meg néhéz ügy, erősebb autónál 2, de ha fulladozós tipust fogsz ki, vagy olyat aminek egyszerűen nemienek az áttátjei, akkor inkább 1es.
Azt kell tudnod, hogy akkor vagy jó sebességben, ha gáztadsz gyorsul az autó, ha csak erőlködik, akkor még1et visszakell tenned.
Ez gyakorlatilag egy ellenörzési módszer is, ha adsz egy kis plussz gázt, és nemkezdesz el gyorsulni, akkor válts vissza egyet.
Ugyanis a teljesen leterhelt motor jobban kopik, és többet is fogyaszt.
Remélem erre gondoltál.
Úristen, volt alattam olyan autó ami 2ben fulladt, ha kanyarodás közben gázt mertem adni. Úristen, muszály volt 1esben kanyarodni.
Persze egy erősebb kocsinak már mind1. azzal elmegy, de ez egy 1.0 ás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!