Nagyon nagy gáz, és ciki, ha lefulladok az első autommal, friss jogsisan? Mennyi idő míg belejövök? Stb-stb
2 nagy hibát követtél el.
1, NE RAKD KI a T betűt. Mert csak halálra szivat mindneki. Öngyilkosság kitenni. Türelmetlenek az emebrek, sietnek, nem tolerálják vagyis nagyon kevesen.
2, Miért nem gyakorolosz olyan helyen az új kocsiddal, ahol kábé alig van forgalom? Persze hogy lefulladsz, nem vagyok hozzászokva a kocsihoz, sem a vezetéshez, nem jön reflexből, hogy hogy engedd a nissan kuplungját, hogy ne fulladj le. Nincs hozzá gyakorlatod. Gyakorolj valami nyugis helyen.
Én a saját autónkon tanultam meg az autót kezelni (Volvo S80 2.5 benzines, szándékosan nem a vezet szót használtam), utána az oktatóautóval (Chevrolet Epica 2.0 benzines) nem volt semmi baj, kétszer fulladtam le, de csak azért, mert megálláskor sebességben hagytam és leléptem a kuplungról. Mikor visszaültem a Volvoba, az első öt méteren háromszor lefulladtam. Azóta egyszer sem. Meg kell szoknod. Menjetek elhagyatott helyre és gyakorold az elindulást. Először is keresd meg, hogy hol kezd fogni a kuplung. Másodszor mivel benzines, így adj egy kicsit nagyobb gázt elindulásnál és csúsztasd a kuplungot. Bele fogsz jönni. A végére egy rövid kis tanmese, hogy lásd, az új autót mindenkinek szoknia kell.
Mikor elhoztuk a Volvot a szalonból, apu a 8 km-es hazaúton többször fulladt le, mint az azóta megtettkb. 70.000 km alatt. Pedig 1981 óta van jogsija (A+B+C), millió km felett jár, szóval nem kezdő és mégis, az elején neki is szoknia kellett. Lényeg, hogy gyakorolj és, ha megvannak a képességeid, akkor bele fogsz jönni, ha nem, akkor ajánlom figyelmedbe a tömegközlekedés csodálatos intézményét. Balesetmentes vezetést!
Nekem csak M jogsim van, de mielőtt meglett mindig próbálgattam a Simsonnal indulni az udvaron, meg parkolókban így jogsi után nem volt para.
augusztus 3-a óta van meg a jogsim, azóta egyszer sem fulladtam le, pedig volt hogy a váltó nem vette be az 1-est és 2-esben kellett küszködnöm :D
15/F
Én egyszer néztem be de azt nagyon, és végül elindultam egy kb 40 fokos emelkedőn 3asban felfelé,
azthittem egyes, (1,4es opel astra) azonkívól kezdőként a trágyahordozonkkal, (wagonR+) énis lefulladtam néhányszor.
Csakis gyakorlással lehet belejönni. máshogy nem.
Tanuló táblát meg rakd ki nyugodtan, a f@szfejek többsége azért megértő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!