Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért vannak sokan ennyire...

Miért vannak sokan ennyire rákattanva ezekre a ledekre?

Figyelt kérdés

Egy csomó kérdés van mindig itt is utólagos ledesítésről. Meg hogy ha egy új autóban nem ledes az indexlámpa az már "gagyi" és spórolásnak számít.

Ez miért van? Autó rendelésekor arra én is ügyelni szoktam, hogy jó legyen a fényszóró, jól lássak vele, de ne vakítson. Főleg mivel nem városon belüli futkosásra használom a kocsit. Ezért hajlandó is vagyok az alap fényszóróhoz képest felárat fizetni. A mostani autómban is led-mátrixos a fényszóró, előzőben is adaptív xenon volt. De megmondom őszintén, hogy a rendszámtábla világításom, vagy az indexem ledes-e vagy nem, egyáltalán nem érdekel. Ha nem ledes, ettől még nem érzem úgy hogy kevesebb lenne az autóm használati értéke.

Mások meg meg vannak őrülve, hogy mindenhol led legyen egy idősebb, használt kocsiban is. Ez miért jó, vagy miért van?

Aztán mikor meghibásodik a ledes okoslámpa és komplett lámpatestet kell cserélni több százezer forintért, akkor ők vannak a legjobban felháborodva, hogy mert a "sok hülye mérnök" ennyi elektronikát "kényszerített" rájuk és telezsúfolta vele a kocsit. Tehát valahol a sima izzólámpának is megvan az előnye: az egyszerűség, olcsóság, olcsón cserélhetőség.

2023. okt. 28. 12:23
1 2
 11/18 Koaxk Ábel ***** válasza:

#nemaRendőrség

Én nem érzem ilyen botrányosnak, nekem is LED a hátsó lámpám, és többnyire Budán a 2. kerületben járkálok, szóval az 1 főre jutó luxus autók száma igen magas. Én még nem tapasztaltam egyiknél sem, hogy bármi zavaró fényforrás lenne, főleg hátul a LED lámpák kapcsán.

Abban teljes mértékben igazat adok, hogy nyilván az Alis meg a gyári lámpa kb annyira van egymástól mint makó jeruzsálemtől....

Ezt szerintem senki nem vitatja, de nyilván egy olcsó autónál kb gazdasági totálkár megoldás lenne gyárilag ledesíteni, ha egyáltalán létezik ilyen...

Az indexbe meg minek? Miért jó egy kisminkelt nő?

KB ez a kérdéskategória, többnek vagy jobbnak akar látszani...

2023. okt. 28. 15:15
 12/18 anonim ***** válasza:

"Az indexbe meg minek? Miért jó egy kisminkelt nő?"

Először is, ki mondta, hogy jó?

Másodszor, elég merész kijelentés, hogy a LED-es index jobban néz ki. Mégis mitől néz ki jobban?

2023. okt. 28. 15:26
 13/18 nemaRendőrség ***** válasza:
100%
A futóindex mondjuk tényleg jól néz ki, aztán kiderül mennyire lesz tartósan szép
2023. okt. 28. 15:36
 14/18 Koaxk Ábel ***** válasza:

Én mondtam, hogy szerintem jól néz ki, én szeretem a ledes indexet a kisminkelt nőket meg főleg!

Egyébként meg ízlésről vitatkozni teljesen felesleges!

Neked ez tetszik nekem meg az... :)

2023. okt. 28. 15:40
 15/18 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele,hogy nem érdekel milyen fényforrás van az autómban kívül, lényeg,hogy működjön. Ilyen okból meg hiába tetszik a LED-es izzó, ha úgyse látom 😉
2023. okt. 28. 16:38
 16/18 anonim ***** válasza:

A led sokkal tartosabb es nagyobb fenye van. Tolatolampanal van ertelme mert sotetben valamennyit tud segiteni tolataskor.

Nekem pl az automnal van nehany lampa ami egve marad ha kinyitom az ajtot, egeszen addig ameddig be nem csukom. Probaltam szoftveresen kikapcsolni de sehogy sem talaltam ra modot, szoval ha LED-re valtok akkor energiat sporolok amivel az aksit kimelem, igy kisebb esellyel merul le az aksi azert mert pakolaszok az autoban.

2023. okt. 28. 16:50
 17/18 anonim ***** válasza:
48%
Mert kimaradt a gyerekkorukból és most nyílt rá igazából lehetőségük.
2023. okt. 28. 17:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Optika, nézd meg a ledes és nem ledes verziót. Látni fogod a különbséget
2023. okt. 29. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!