Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha nincs kijelölve parkolóhely...

Ha nincs kijelölve parkolóhely, akkor miért állnak el sokan több autónyi helyet?

Figyelt kérdés
Vidéki rendezvényeken jellemző, hogy a korábban érkezők elállnak több autónyi helyet a keresztbe hosszában eldobált autókkal vagy egymástól méter távolságot kihagyva.
2023. okt. 24. 10:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
Ha ki van jelölve fehér csíkokkal, akkor is. Ha egyébként zsúfolt a hely (pl. kórházak közelében), akkor is. A magyar autósok jelentős része ilyen bunkó, primitív, önző ember.
2023. okt. 24. 10:21
 2/16 anonim ***** válasza:
77%
Na, vajon miért? Azért, mert ha az elején érsz oda, fogalmad sincs, hogy kevés lesz ott a hely. Ezért kell igenis megfizetni ilyenkor plusz 3 diákmunkást, akik koordinátorként simán rádobnak 10-15 százalék kapacitást egy üres mezőn kijelölt parkolóra az “automata” üzemmódhoz képest.
2023. okt. 24. 11:15
 3/16 anonim ***** válasza:
19%

Én ezt nem értem. Ha nincs kijelölve hely, hogyan tud többet is elállni? Kinyújtja a lábait? Deszkát tesz keresztbe?

Ha normál útról van szó, akkor a párhuzamos parkolás a megfelelő. Ha maga előtt, mögött több helyet hagy, akkor könnyebb kiállni. Lehet kényelem, lehet kevésbé ügyes ebben.

Ha meg csak egy nagy placc van, ahol várakozhatnak, akkor nem értem, mihez kellene igazodni. Ha áll tíz autó így, kötelező a többinek is ugyanúgy állni?

2023. okt. 24. 11:16
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

#3, tippem szerint arra gondol a kérdező, amikor van egy olyan rendezvény, ahol a parkolás egy nagy réten, vagy murvás területen van megoldva, mint ez:

[link]

Csak koordinálás nélkül.

Megérkeznek az első, ők leparkolnak valahogy, aztán a többi is elkezd ehhez igazodni (vagy sem), ahogy esik úgy puffan, stb.

Parkoltam már ilyen helyeken redezvényeken és volt különbség igen, amikor koordináltan voltak parkoltatva az autók és amikor csak összefújta őket a szél.

2023. okt. 24. 11:21
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
#2 ha az elején érsz oda akkor koppanásig rakod az autót és problem solved.
2023. okt. 24. 11:30
 6/16 anonim ***** válasza:
66%
#3 nem baj, ha nem érted, akkor nem neked szól a kérdés, csak akkor minek válaszolsz?
2023. okt. 24. 11:31
 7/16 anonim ***** válasza:
76%

Az ilyen rendezvényeken rengeteg a gyerekes család, és az ott álló autónak jobb, ha megvan az ajtó nyitás távolság.

Persze ez csak az én véleményem. Bár úgy, hogy mindig figyeltem arra, hogy ne álljak túl közel autókhoz csak 8 db horpadást szereztem 2 év alatt a városi parkolásokkal. Mindegyik ajtó neki nyitás. Félreértés ne essék, szabályosan 1 helyre állok, de csak oda ahol a két szomszédos autó a kijelölt hely közepén áll, mert így lesz meg a normális méretű hely, de így is még simán neki csapják az ajtót a másiknak.

Ezen kívül az ilyen kijelöletlen parkolókban, az emberek nem egymás mellé állva töltik fel a helyeket. Gyakran 2 oldalról, így mikor össze találkozik a két vége előfordulhat a 2 méter üres hely.

2023. okt. 24. 11:32
 8/16 anonim ***** válasza:
16%
6. Ha nem érted, hogy mit nem értek, akkor ne köss belém. Egy autó nem tud több helyet elfoglalni önmagánál.
2023. okt. 24. 11:33
 9/16 anonim ***** válasza:
81%
8-as, semmit se értesz az egészből, kár is hozzászólnod.
2023. okt. 24. 11:35
 10/16 A kérdező kommentje:
#8 : De, el tud. ;)
2023. okt. 24. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!