Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Handrást sokan nem szeretik?

Handrást sokan nem szeretik?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/shorts/wtdUfI3sCtI

Valamint honnan jött ez az embereknek, hogy frontálisnál a sebesség összeadódik?

2023. okt. 17. 22:34
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Na, vajon honnan jött? Lendületmegmaradás! Két azonos autó tömege ugyanaz. Sebességük ha azonos, lendületük is azonos, csak ellentétes irányú. Tehát az összlendület kb. 0. Ennek kell megmaradnia, amennyi ideig tart az ütközés, és amekkora a súrlódás, fékerő, valóban modellezhető úgy, hogy a lendület megmarad. Mivel az összlendület kb. 0, ezért van az, hogy ahol ütköznek azon a helyen mindkettő meg is áll, az energiájuk pedig töri az autókat. A két autó között pont ugyanannyi a lendület változása, mintha kétszeres sebességgel belemennél a falba. A mozgásienergia-változás persze más.
2023. okt. 17. 23:01
 2/6 anonim ***** válasza:
87%

Igen.

Egyre gyakrabban kibuggyan a száján a kapanyél, ezért én sem szeretem, pedig vannak hasznos és jó videói.

Meg persze a sok e-autó utáló csípőből utálja.

2023. okt. 18. 01:00
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Sokan nem szeretik.

Azért gondolkodnak így a frontális ütközésről, mert 1+1=2 szintnél komplexebben vagy nem tudnak (alapokon túlmutató ismertek és a megfelelő kritikus gondolkodás hiányában) vagy nem akarnak (ez részben eredhet az előbbiből is) elgondolkozni egy ilyen kölcsönhatáson.

2023. okt. 18. 07:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom ki az. Itt látom csak rendszerint, hogy folyamatosan kérdezel róla.
2023. okt. 18. 08:58
 5/6 A kérdező kommentje:
2023. okt. 18. 10:47
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Oks, köszi. Szoktam autós videókat nézni. De az ő csatornája eddig nálam teljesen kimaradt.
2023. okt. 18. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!