Autópályán miért csinálják ezt olyan sokan?
Megyek a belsőben, a külsőben két autó előttem. (A belsőben előttem, mögöttem senki.) Jól megvannak ott egészen addig amíg majdnem odaérek és akkor a hátsónak eszébe jut, hogy jajj én most előzni akarok és lazán kijön elém 50%-ban jelzés nélkül. Közvetlen elém, így nagy fékezésre kényszerít. Száguld ugyanakkora sebességgel mint a külsőben haladó majd percekkel később mikor sikerül leelőznie visszaáll a külsőbe és ő jól végezte dolgát.
Egyszerűen nincs indok rá. Megvárhatná amíg elhaladok és mivel senki mögöttem kényelmesen előzhetne. Vagy ugorjon elém de akkor menjen és ne kényszerítsen vészfékezésre. Ha pár ilyen lenne azt mondom, figyelmetlen, fáradt, nem is nézett tükörbe mielőtt előzésbe kezdett, megunta az életét vagy valami. De ez az általános, már szinte törvényszerű. Mi vezérli őket? Ti csináltok ilyet?
Mennyivel mentél, hogy vészfékezésre kényszerített?
Csak, hogy tudd, te hol szegted meg a KRESZ-szabályokat:
1. Neked is a külső sávban kellett volna menned és csak akkor állnod be a belső sávba, ha utolérted ezt a két autót.
2. A maximális megengedett sebesség autópályán 130 km/h. Senki nem köteles arra számítani, hogy te ennél gyorsabban hajtasz, ill. nincs jogod elvárni a másiktól, hogy előzésnél 130 fölé gyorsítson csak azért, hogy neked a belső sávban ne kelljen lassítanod.
Egyébként nem írtad, utána mit csináltál. Eléje álltál, büntetőfékeztél? Mert az ilyen ámokfutók csak addig szoktak sietni, amíg valaki föl nem bosszantja őket. Akkor rögtön ráérnek szívatni (és veszélyeztetni) a másikat, ahelyett, hogy elhagynák őt, ha már eddig gyorsabban hajtottak nála.
Pont akkor érné utol a másikat, amikor mellé érnél (legalábbis ezt hiszi). Lassítani nem akar, ezért inkább téged kényszerít lassításra.
Szimplán önző, figyelmetlen viselkedés.
Jobb kérdés, hogy mit vársz ettől a kérdéstől, amire kb. ugyanannyi értékes időt elpazaroltál, mint amennyivel a történetben szereplő autós megrövidített.
Nekem csak egy névtelen dühöngésnek/panaszkodásnak tűnik.
Oké, kiírok egy kérdést, hogy miért közlekednek ennyien balesetveszélyesen és mi lehet ugyan a fejükben? Erre te csak velem foglalkozol kettes.
Ha szakaszosan közel vannak a külsőben akkor 2 másodpercekre nem megyek vissza de egyébként igen. Betartom a jobbratartás szabályát. Viszont a másik féle sofőrök akikkel szintén gyakran találkozom, na ők nem. Ők mennek 130-al a belsőben és bár üres a külső semmi pénzért nem mennének oda és nem akarnak elengedni.
Arra mindenki köteles, hogy előzés előtt tükörbe nézzen ha nem akar balesetet. Az nem igaz, hogy nem lát mert már teljesen közel vagyok mikor kivágódik és arra is kötelesek lennének, hogy indexeljenek előtte. Én mindig figyelem a forgalmat, nem akadályozok senkit, nem kell miattam fékeznie senkinek és ha valaki gyorsabb nálam ha 2 másodpercre is de lehúzódok előle. Ennyit kellene tenni másoknak is. Menjen 100-al nyugodtan de ha előzni akar győződjön meg róla, hogy van helye és ideje.
Igen én is tapasztalom... nincs rá magyarázat minthogy alkalmatlan és nem törődöm fajta. Ő odaért és ő most sávot fog váltani.
Szerintem azért kicsit túlzás ez a vészfékezés dolog mert ilyen velem nem fordult elő soha de rendszeren nem hajlandóak várni. A jelzés meg egy másik dolog mert teljesen felesleges használni bármelyik irányba ha nem zavarsz senkit a be- és kisorolással csupán azoknak kell akik bevágnak a másik elé.
Szóval basznak belegondolni abba hogy autópályán vannak hiszen városban is ezt csinálja. Úgyhogy semmit nem lehet ezekkel csinálni ha nem ellenőrzik ahogy egyenrangú keresztezodesben sem kapsz soha elsőbbséget.
7-re:
Nem, csak mutattam a kérdezőnek, hogy más szemében keresi a szálkát, mikor az övében is van. Talán még vastagabb is.
Nem, nem számítok arra, hogy autópályán betartják a 130-at, mert tudom, hogy a hozzád hasonló f..opók (hogy téged idézzelek), akikkel tele van az út, nem tartják be. Aztán csodálkoznak, hogy a másik nem fejezi be az előzést, mire ők 200-zal a semmiből előtűnve hirtelen utolérik. És ők hőbörögnek itt is.
Hármas nem pont az idő a baj amivel megrövidít, hanem az, hogy olyan helyzetet teremtenek amiben én is és ők is megsérülhetnek. Én már látom őket előre mikor még a mögöttük lévőket előzöm. Tök nyugodtan elvannak a helyükön és mire odaérek nekik akkor kezd el viszketni és pont elém kihúz jelzés nélkül (vagy néha jelzéssel) mintha ott se lennék. De van szünet közte és a mögötte lévők között szóval nem takar engem semmi. Ha néha belenéz a tükörbe akkor ő is jó előre lát engem de minimum akkor mielőtt balra húzná a kormányt...aztán mégse. Aztán ki lenne a hibás? Én mert huhú túlléptem a sebességhatárt. Pedig igazából ő vétett.
Azokkal sincs baj akik már előzésben vannak mikor én utólérem őket. De aki ott felejti magát a belsőben 129-el és már rég nincs kit előzzön azzal is baj van. Fölösleges akadály. Mehetne nyugodtan 129-el az üres külsőben. Én nem villogok le senkit mert félreértik de kellene mert az csak annyit jelent, mint a zöld lámpánál egyértelműen nem indulónak a rövid duda, hogy "hé, most már figyelj".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!