Kézifék helyes használata?
Nem hiszem ,hogy ekkora balfèk lennèl😁
Èn ahol tehetem nem használom,ha àllok csak sebességgbe rakom
Mondjuk én nem szoktam berántani a kéziféket mint a fűnyírót, szépen finoman, max 2-3 kattanás elég nálam és már fogja, minek behúzni tökig. Vízszintes (szerű) felületen nem is használom én sem, minek. Pláne télen, bowdenes még nekem, majd egy szép reggel befagy, aztán járathatom a motort meg hintáztathatom a kocsit mire kienged.
Ahol érezhetően jobban lejt, ott húzom be rendesebben, de ott sem ész nélkül.
Behúzod amikor megállsz, kiengeded, amikor elindulsz. Ennyi.
Nem tudom, hogyan lehet egy kéziféket tönkretenni.
Ha kézzel löködöd kasztnit, akkor nyikorogni fog, de nem a kézifék miatt.
Nem a kézifék nyikorog hanem a futómű, főleg ha elsőkerekes és sebességben is hagyod, akkor van némi feszülés is a futóműben. Gondolom sokan láttunk már elinduló autót, és mikor kiengedi a sofőr a kéziféket, akkor az autó segge kicsit megemelkedik, pedig még el se indult.
Az meg, hogy neked a kar elkezdett lötyögni, az a te hibád is lehet, akár akaratlanul is nem csak felfele, hanem magadfele is húzod, és kikopik. De láttam én már olyant, hogy az ember úgy tépte be majd kiszakadt a helyéből. 2 kattintásra már fognia kell az autót.
#8 Kicsit gondolkodj logikusan! Ha te behúzod a kéziféket, akkor mégis mi nyikorogna ott, mikor az fogja a kereket? Ha a féked nyikorogna, akkor az menet közben is csinálná nem?
Fogj egy WD40 spét és fújkál be minden szilentet, és futómű bekötési pontot, hidd el, el fog kussolni.
De higgy amit akarsz. :)
"ha behúzott kézifékkel szàlltam ki-be, akkor nyikorgott, ha kiengedettel akkor nem."
Ez egy jó megfigyelés és ilyenkor valóban a hátsó fék nyikorog. Hosszlengőkaros autónál a terhelésváltozás hatására a lengőkar szöge megváltozik. Ezért a kézifékkel "hozzárögzített" kerék ugyanakkora szöggel el akar fordulni. De az első kereket fogja a motor. Így az autó nem tud odábbgördülni, a kerék nem tud forogni. A hátsó fékben a fékpofa megcsúszik és nyikorgó hangot ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!