Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kézifék helyes használata?

Kézifék helyes használata?

Figyelt kérdés
hogyan kell a kéziféket rendesen hasznàlni? tudom hülye kérdés, de már kezdem azt hinni hogy én nem használom jó. finoman, de egy határozott mozdulattal behúzom, és amikor kiengedem, akkor egy picit meghúzom felfelé, és úgy nyomom be a gombot, nekem így tanították. eddig az összes kocsimon elég hamar tönkrement a kézifék, elkezdett nyekeregni ha behúztam és ki-be szálltam a kocsiból, és elkezdett lötyögni a kar. bár azoknak a kocsiknak volt más bajuk is bőven, úgyhogy nem kizárt hogy màr szar volt. most egy jó állapotú kocsit vettem, amin nagyon jónak erződik a kézifék, de kíváncsiságból behúztam, és elkezdtem mozgatni a kasztnit, és ez is nyekereg kicsit. nem éles hangon nyikorog mint a többi, csak egy picit nyöszörög.
2023. okt. 26. 06:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
34%

Nem hiszem ,hogy ekkora balfèk lennèl😁

Èn ahol tehetem nem használom,ha àllok csak sebességgbe rakom

2023. okt. 26. 06:48
 2/11 anonim válasza:
25%
😅😇Találj ki jobb kamut. Ezt a humorhoz kellettt volna írnod.😉
2023. okt. 26. 06:55
 3/11 A kérdező kommentje:
mi a kamu ember??minek îrsz ide egyàltalàn? eddig 2 kocsim volt, és mind a 2-őn 1-2 hónap után elkezdett nyekeregni a kézifék amikor behúztam és ki-be szálltam a kocsiból, volt amikor nem is engedett ki normálisan, a végefelé màr alig fogott is a fèk, és nagyon lötyögött a kar. amit most vettem autót ezen fog szépen, a kézifékkar is szépen jàr, nem nyikorog ha behúzom, és nem tudom hogy eddig én hasznàltam e rosszul és azért lettek szarok
2023. okt. 26. 08:12
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én nem szoktam berántani a kéziféket mint a fűnyírót, szépen finoman, max 2-3 kattanás elég nálam és már fogja, minek behúzni tökig. Vízszintes (szerű) felületen nem is használom én sem, minek. Pláne télen, bowdenes még nekem, majd egy szép reggel befagy, aztán járathatom a motort meg hintáztathatom a kocsit mire kienged.

Ahol érezhetően jobban lejt, ott húzom be rendesebben, de ott sem ész nélkül.

2023. okt. 26. 09:04
 5/11 anonim ***** válasza:
Az öreg Yarison nekem is nyikorog ki-beszállásnál a kézifék, amikor be van húzva. Egyébként fog rendesen, nincs vele probléma, mindig használom, néha kanyarodáshoz is. :D Mondjuk engem már pont nem érdekel jobban, mert 1 max 2 évnél tovább úgysem lesz nálam ez az autó, a szerelők szerint meg jó ez így.
2023. okt. 26. 09:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Behúzod amikor megállsz, kiengeded, amikor elindulsz. Ennyi.

Nem tudom, hogyan lehet egy kéziféket tönkretenni.

Ha kézzel löködöd kasztnit, akkor nyikorogni fog, de nem a kézifék miatt.

2023. okt. 26. 10:07
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem a kézifék nyikorog hanem a futómű, főleg ha elsőkerekes és sebességben is hagyod, akkor van némi feszülés is a futóműben. Gondolom sokan láttunk már elinduló autót, és mikor kiengedi a sofőr a kéziféket, akkor az autó segge kicsit megemelkedik, pedig még el se indult.

Az meg, hogy neked a kar elkezdett lötyögni, az a te hibád is lehet, akár akaratlanul is nem csak felfele, hanem magadfele is húzod, és kikopik. De láttam én már olyant, hogy az ember úgy tépte be majd kiszakadt a helyéből. 2 kattintásra már fognia kell az autót.

2023. okt. 26. 10:15
 8/11 A kérdező kommentje:
7-es, akkor miért volt az, hogy ha behúzott kézifékkel szàlltam ki-be, akkor nyikorgott, ha kiengedettel akkor nem. az nem a futómű volt
2023. okt. 26. 17:28
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#8 Kicsit gondolkodj logikusan! Ha te behúzod a kéziféket, akkor mégis mi nyikorogna ott, mikor az fogja a kereket? Ha a féked nyikorogna, akkor az menet közben is csinálná nem?

Fogj egy WD40 spét és fújkál be minden szilentet, és futómű bekötési pontot, hidd el, el fog kussolni.

De higgy amit akarsz. :)

2023. okt. 26. 17:59
 10/11 krwkco ***** válasza:

"ha behúzott kézifékkel szàlltam ki-be, akkor nyikorgott, ha kiengedettel akkor nem."

Ez egy jó megfigyelés és ilyenkor valóban a hátsó fék nyikorog. Hosszlengőkaros autónál a terhelésváltozás hatására a lengőkar szöge megváltozik. Ezért a kézifékkel "hozzárögzített" kerék ugyanakkora szöggel el akar fordulni. De az első kereket fogja a motor. Így az autó nem tud odábbgördülni, a kerék nem tud forogni. A hátsó fékben a fékpofa megcsúszik és nyikorgó hangot ad.

2023. okt. 26. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!