Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Esoben vezetni ejjel?

Esoben vezetni ejjel?

Figyelt kérdés
3 eve van jogsim, szinte mindennap vezetek, vezettem mar hoban, jeges uton, szakado esoben,kodben, latyakban. de valahogy az, hogy ejjel vezessek szakado esoben az eddig kimaradt, tegnap estig. Borzalmas volt, nem lattam a savokat se rendesen, egyszer majdnem le is mentem rossz helyen. Az meg a masik hogy az uton osszegyult viz folyamatosan el akarta vinni a kocsit valamilyen iranyban. Teljesen meglepo volt az egesz. Mik a tanacsok ilyen idoben valo vezeteshez?
2023. okt. 22. 16:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
19%

Nem igazán tudok azonosulni a problémával. Ha esőről van szó, akkor az éjszakai sötét még segít is. Az esővel az a baj, hogy a víz megtöri a fényt. Minél több a fény, annál nagyobb mértékben rontja a látást (a száraz körülményekhez képest). Éjszaka kevés a fény, kis mértékben befolyásol. Soha nem volt még vele problémám, nappal sokkal jobban zavar az eső.

Ha nem látsz semmit, akkor arról nem az eső, meg nem is a sötét tehet, hanem a világításod.

2023. okt. 22. 16:13
 2/14 anonim ***** válasza:
Én is utálok ilyenkor vezetni, mert a vizes aszfalt szinte elnyeli a fényszóró fényét. Ezen egy dolog tud segíteni, ha a kocsidon van a talaj közelében elhelyezett ködlámpa.
2023. okt. 22. 16:14
 3/14 anonim ***** válasza:
65%
Cserélj mindenképp ablaktörlő lapátokat, mert láthatóan az ékezeteket is elmosta.
2023. okt. 22. 16:15
 4/14 anonim ***** válasza:

Én is utálom, ha esik és sötét van és jönnek szemben. A szembejövő fénye, ahogy megtörik az esőcseppeken, eléggé vakító.

Az a jó, ha megy előtted vki, akkor lehet követni.

2023. okt. 22. 16:53
 5/14 anonim ***** válasza:
76%
1: te még tuti nem ültél autóban se sötétben, se esőben 😁
2023. okt. 22. 16:54
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát az biztos.

A saját fényszóró fénye is visszaverődik az esőcseppekről, és olyan az egész, mint mikor nappal be akarsz nézni egy szobába az ablakon, amin függöny van. A világos textil miatt a mögötte lévő dolgokat egyáltalán nem látod.

A környezet meg teljesen sötét az esőfüggöny mögött, mivel fentről nem jön fény a felhő miatt, alulról meg nem verődik vissza a fényszóró fénye a vizes, fekete aszfalt miatt. Ilyenkor csak ki lehet tapogatni a dolgokat...

Nincs más jótanács, csak hogy ne menj gyorsabban, mint amennyire legalább félig-meddig látsz.

A vízzel teli nyomvályúkat látod, ne bennük menj. A nagyobb pocsolyákat is figyelni kell, hogy ne tudjanak megdobni. Ha sok ilyen van, akkor még lassabban menj. Inkább te legyél az a hülye, aki túl lassan megy, mint az a hülye, aki összetöri az autómat...

2023. okt. 22. 17:08
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

#5 Lehet. Meg az is lehet, hogy normálisan be van állítva a fényszóróm, nem úgy, mint az autósok 90%-ának. "Jaj nem látom a vonalat", ugye kérdező? Nem hát, mert a verebeket világítod a karó tetején. Be kéne állíttatni és akkor látnál, akár esik, akár nem. Mert a saját autód fényszórója nem zavarhat, ahogy #6 mondja, mert ha igen, akkor valami nagyon szar. #4 meg azt mondja, esőcseppek... Ablaktörlő vagy valami? Mert nyáron még csak-csak előfordul akkora zivatar hogy max fokozaton sem látni semmit, de ősszel/télen nem.

Szóval el kéne gondolkodni, hogy tényleg én vagyok a hülye, amiért nincsenek ilyen hülye gondjaim, vagy azok, akik nem tudnak alkalmazkodni a helyzetekhez, illetve nem tudják orvosolni a problémáikat.

2023. okt. 22. 17:21
 8/14 anonim válasza:
Ha jönnek szembe olyankor én se látok szinte semmit, óvatosan menj, mást nem nagyon lehet csinálni.
2023. okt. 22. 17:36
 9/14 anonim ***** válasza:

LAssabban kell meni.

Tudod, :

A látási , forgalmi és útviszonyoknak megfelelően.

2023. okt. 22. 17:45
 10/14 anonim ***** válasza:
7: ja, főleg, ahol nincs is vonal, mert lekopott 😁 legtöbb helyen meg csak felezővonal van (ha látszik), az út szélét jelző nincs.
2023. okt. 23. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!