Kombájra milyen jogsi kell és azt hogy lehet meg tanulni vezetni ne menjek neki semminek? Óriási gép!
Figyelt kérdés
Még soha nem láttam kombáj tanulóvezetőt pl2023. okt. 16. 15:00
1/11 anonim válasza:
T kategória, amit a B kategória mellé automatikusan megkapsz.
2/11 anonim válasza:
1-es, biztos vagy te ebben? Akkor minden, autóhoz jogsival rendelkező személy vezethetne kombájnt?
Én ezt el nem hiszem. Attól, hogy valaki a VW Passatját elvezeti a maga sávjában, aligha tudná a háromszor olyan széles és ötször olyan magas kombájnt elvezetni anélkül, hogy ne tarolja le az összes út szélén álló autót, kikerülendő biciklist stb.
3/11 anonim válasza:
2-es: lepontozás és hitetlenkedés helyett lássuk a cáfolatot.
4/11 anonim válasza:
3. Itt inkább neked kellene bizonyítanod.
5/11 anonim válasza:
4. A 326/2011. kormányrendelet 1. mellékletében írják, hogy melyik kategória minek a vezetésére jogosít.
A "T" kategóriával vezethetsz többek között lassú járművet. A kombájnok márpedig többnyire lassú járműként vannak forgalomba helyezve.
6/11 A kérdező kommentje:
Tényleg most hogy megy ez jogsitól függetlenül? Hogyan lehet egy ekkora gépet megtanulni vezetni lakott területen, van erre valami képzés, tanfolyam?
2023. okt. 16. 21:56
7/11 anonim válasza:
Van egy ún. mezőgazdasági gépkezelői jogosítvány, ez kell ahhoz, hogy munkát végezhess. De a közúton vezetéshez csak egy T kategória kell, hiába húzza le a korábbi válaszaim a sok gyökér.
8/11 anonim válasza:
#5 szerintem a túlnyomó többség nincs forgalomba helyezve mint olyan, csak ideiglenes rendszámmal közlekedik. Talán a KITE szokta lassú járműként vizsgáztatni őket, de 1-2 Deere kombájnt leszámítva nem is találkoztam másikon normál plakettekkel. Ne vedd kötekedésnek, csak egyéni népi megfigyelés :)
9/11 anonim válasza:
Az eredeti kérdésre részletes válasz ebben a cikkben (agrarszektor.hu - Őrület, ami itthon zajlik: ennyiért szerezhetsz traktoros jogsit Magyarországon):
10/11 anonim válasza:
Akinek van B jogsija, nézze meg. Alapból benne van a T kategória is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!