Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kombájra milyen jogsi kell és...

Kombájra milyen jogsi kell és azt hogy lehet meg tanulni vezetni ne menjek neki semminek? Óriási gép!

Figyelt kérdés
Még soha nem láttam kombáj tanulóvezetőt pl
2023. okt. 16. 15:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
34%
T kategória, amit a B kategória mellé automatikusan megkapsz.
2023. okt. 16. 15:18
 2/11 anonim ***** válasza:
21%

1-es, biztos vagy te ebben? Akkor minden, autóhoz jogsival rendelkező személy vezethetne kombájnt?

Én ezt el nem hiszem. Attól, hogy valaki a VW Passatját elvezeti a maga sávjában, aligha tudná a háromszor olyan széles és ötször olyan magas kombájnt elvezetni anélkül, hogy ne tarolja le az összes út szélén álló autót, kikerülendő biciklist stb.

2023. okt. 16. 16:41
 3/11 anonim ***** válasza:
22%
2-es: lepontozás és hitetlenkedés helyett lássuk a cáfolatot.
2023. okt. 16. 17:16
 4/11 anonim ***** válasza:
20%
3. Itt inkább neked kellene bizonyítanod.
2023. okt. 16. 19:13
 5/11 anonim ***** válasza:
27%

4. A 326/2011. kormányrendelet 1. mellékletében írják, hogy melyik kategória minek a vezetésére jogosít.

A "T" kategóriával vezethetsz többek között lassú járművet. A kombájnok márpedig többnyire lassú járműként vannak forgalomba helyezve.

2023. okt. 16. 19:59
 6/11 A kérdező kommentje:
Tényleg most hogy megy ez jogsitól függetlenül? Hogyan lehet egy ekkora gépet megtanulni vezetni lakott területen, van erre valami képzés, tanfolyam?
2023. okt. 16. 21:56
 7/11 anonim ***** válasza:
73%
Van egy ún. mezőgazdasági gépkezelői jogosítvány, ez kell ahhoz, hogy munkát végezhess. De a közúton vezetéshez csak egy T kategória kell, hiába húzza le a korábbi válaszaim a sok gyökér.
2023. okt. 16. 22:15
 8/11 anonim ***** válasza:
25%
#5 szerintem a túlnyomó többség nincs forgalomba helyezve mint olyan, csak ideiglenes rendszámmal közlekedik. Talán a KITE szokta lassú járműként vizsgáztatni őket, de 1-2 Deere kombájnt leszámítva nem is találkoztam másikon normál plakettekkel. Ne vedd kötekedésnek, csak egyéni népi megfigyelés :)
2023. okt. 17. 02:10
 9/11 anonim ***** válasza:
25%

Az eredeti kérdésre részletes válasz ebben a cikkben (agrarszektor.hu - Őrület, ami itthon zajlik: ennyiért szerezhetsz traktoros jogsit Magyarországon):

[link]

2023. okt. 17. 02:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Akinek van B jogsija, nézze meg. Alapból benne van a T kategória is.
2023. okt. 21. 11:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!