Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy nem akarok váltani?

Figyelt kérdés

Állandóan azzal szekál főleg apám nem váltok időbe sebességet szerinte későn kapcsolok fel és tönkremegy a motor ha negyvennél is csak huzatom kettesbe de mondom neki én imádom halgatni a motor hangját.

De csak mondgya hogy miért nem váltok.

2023. okt. 11. 21:40
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
74%

Aki szerint ~3000-es fordulat hú de sok meg szenved a motor az jobb lett volna ha meg se szólal.Pont akkor szenved a motor amikor 1500-nál elvált meg onnan gyorsít nagyot mert fél visszaváltani.

Nyugodtan mehet 40-ig feltéve hogy kellően felmelegedett a motor,fogyasztás kicsit több lesz de a motor pont nem ettől fog szétmenni,inkàbb attól lesz baja amikor évekig nem lát 20000-nél nagyobb fordulatot.

Voltam szerelőnél megnézte a gyertyákat,olajosak voltak és azt ajánlotta járassam magas fordulatszámon,azért lehetett lerakódva mert az előző tulajok úgy használták mint a szüleid.Utàna jobban toltam neki,fél év múlva megnézte újra és jobb állapotban voltak plusz az EGR járatok is le tudnak rakódni ha jól tudom

2023. okt. 12. 01:38
 12/27 anonim ***** válasza:
0%
Most ezektől a válaszoktól előbbre vagy???🙈
2023. okt. 12. 06:06
 13/27 anonim válasza:
40%
Istenem! Persze,pörgesse a városban.Meg ki kell húzatni.Az idősek szokták ezt csinálni,meg a kuplungot égetni.Ha nonstop valaki 2-esben húzatja,az egy balfék.Egy sima mezei autónak nem jó hangja van ettől,hanem igenis szenvedős.
2023. okt. 12. 07:06
 14/27 anonim ***** válasza:
72%
Persze a hangja a lényeg... Ajánlom figyelmedbe hogy less meg pár motor teljesítmény és nyomaték görbéjét. Azt csak mellékesen sugom meg hogy ahol a nyomatékcsúcs van konkrétan az a leginkább ideális tartomány egy motor számára. De tényleg ne porgesse senki hisz "szenvedős hangja lesz"
2023. okt. 12. 08:11
 15/27 anonim ***** válasza:
72%
Kerdezo mennyit forog a motor 40-nel a te esetedben/autodban?
2023. okt. 12. 08:14
 16/27 anonim ***** válasza:
75%
Nem fog tönkremenni a motor, csak hülyének néznek, ha bőgetsz egy családi autót. Ha ez téged nem zavar, akkor oké. Bár az autó tulajdonosának a kérését ildomos volna betartani.
2023. okt. 12. 08:26
 17/27 anonim válasza:
13%
14 pont a kérdező írta,hogy szereti a hangját.Hát nem tudom,egy sima családi autónak jó hangja van,ha kinyomjuk a szemét is?Pláne,ha mondjuk hidegen túráztatja, rögtön indulás után.Meg értem én,hogy néha húzassuk ki,de az nem azt jelenti,hogy egyfolytában 2- esben kell a városban közlekedni.Ugye a max az 50 lakott területen,teheát akkor max 3-ba kapcsolsz fel?
2023. okt. 12. 08:55
 18/27 anonim ***** válasza:
79%

Az részletkérdés, hogy szereti, ha szereti akkor szereti.

A tényen nem változtat, hogy a motornak semmi baja nem lesz ettől míg a kenése és a hűtése rendben van akár egész nap pörgethetné tiltás közelében, akkor se lenne semmi baja.

2023. okt. 12. 09:07
 19/27 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudom milyen motorbőgésről beszélnek itt egyesek 40km/h-nál 2. fokozatban. Még muter 1.4-es Kalosa sem forog 3200-at 40-nél 2-esben (kb. 3000-3050RPM), az azért nem az a fordulatszám tartomány ahol ordít a motor, pláne nem az, ami mechanikusan (akár tartósan, akár röviden) károsítja. Egy 1.4-es szívó Opel Astra még 3000-et sem forog 40-nél, valahol 2900-nál van a mutató mikor eléred óra szerint a 40-et.

Ne vicceljünk már. Még ha 1-esben kihúzatja 40-ig, akkor sem nagyon megy 4000-4200 fölé a fordulat. Ott már a legtöbb benzines autónak van hangja, de mikor konkrétan ordít a benzinmotor az inkább 4500-7000-es tartományban jellemző.

2023. okt. 12. 09:25
 20/27 anonim válasza:
0%
Ezek szerint tök felesleges is az összes többi sebesség.Igazatok van,tök normális 40-el 2-esben szaladgálni.🤣 Biztos,hogy az összes oktató is tök hülye,hogy 30-nál már 3.-ba kapcsoltat.
2023. okt. 12. 09:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!