Miért nem értik meg a szüleim, hogy nem akarok váltani?
Állandóan azzal szekál főleg apám nem váltok időbe sebességet szerinte későn kapcsolok fel és tönkremegy a motor ha negyvennél is csak huzatom kettesbe de mondom neki én imádom halgatni a motor hangját.
De csak mondgya hogy miért nem váltok.
Aki szerint ~3000-es fordulat hú de sok meg szenved a motor az jobb lett volna ha meg se szólal.Pont akkor szenved a motor amikor 1500-nál elvált meg onnan gyorsít nagyot mert fél visszaváltani.
Nyugodtan mehet 40-ig feltéve hogy kellően felmelegedett a motor,fogyasztás kicsit több lesz de a motor pont nem ettől fog szétmenni,inkàbb attól lesz baja amikor évekig nem lát 20000-nél nagyobb fordulatot.
Voltam szerelőnél megnézte a gyertyákat,olajosak voltak és azt ajánlotta járassam magas fordulatszámon,azért lehetett lerakódva mert az előző tulajok úgy használták mint a szüleid.Utàna jobban toltam neki,fél év múlva megnézte újra és jobb állapotban voltak plusz az EGR járatok is le tudnak rakódni ha jól tudom
Az részletkérdés, hogy szereti, ha szereti akkor szereti.
A tényen nem változtat, hogy a motornak semmi baja nem lesz ettől míg a kenése és a hűtése rendben van akár egész nap pörgethetné tiltás közelében, akkor se lenne semmi baja.
Nem tudom milyen motorbőgésről beszélnek itt egyesek 40km/h-nál 2. fokozatban. Még muter 1.4-es Kalosa sem forog 3200-at 40-nél 2-esben (kb. 3000-3050RPM), az azért nem az a fordulatszám tartomány ahol ordít a motor, pláne nem az, ami mechanikusan (akár tartósan, akár röviden) károsítja. Egy 1.4-es szívó Opel Astra még 3000-et sem forog 40-nél, valahol 2900-nál van a mutató mikor eléred óra szerint a 40-et.
Ne vicceljünk már. Még ha 1-esben kihúzatja 40-ig, akkor sem nagyon megy 4000-4200 fölé a fordulat. Ott már a legtöbb benzines autónak van hangja, de mikor konkrétan ordít a benzinmotor az inkább 4500-7000-es tartományban jellemző.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!