Hogy lehet egy 15 éves autó rozsdamentes?
Ráadásul egy erre egyébként hajlamos autó: Honda Jazz, de bármelyik másikat is írhatnám.
Azt mondja rá a tulaj hogy teljesen rozsdamentes, max pár kis foltban felületi rozsda.
Lehetséges hogy egy ilyen korú autó ennyire rozsdamentes legyen?
Ha garázsban tartják, ha rossz időben elő sem veszi, de ha véletlenül megázott, akkor is csak szárazon teszi el a garázsba.
Sózott utak időszakában soha elő nem veszi.
A kor önmagában nem sokat jelent, simán lehet ennyi idősen is rozsdamentes, egyáltalán nem meglepetés. Hondát tekintve, mint írtad is nagyon hajlamos rozsdásodni, szóval azokból tényleg meglepetés a rozsdamentes, de láttam már ennél nagyobb csodát is. Pl. nekem 23 éves F Astrám volt, az egy dolog hogy az alváz rozsdamentes volt, mert az Opelek alvázvédelme nagyon jó, de azoknál meg a tankajtó mögötti rész klasszikus rozsdapont, enyémen nem volt az sem, szóval nem kell ezeken meglepődni.
Meg kell nézni, aztán kiderül.
Nekem 20 éves G Astrám van. Amikor megvettem pici rozsda volt rajta meg a bal hátsó kerékív kezdett el rohadni. Ezek szépen meglettek csinálva normálisan és persze egy jó alapos kezelés is ment rá amit 3 évente megszoktam ismételni. Persze én napi szinten használom, de ha csapadékos sáros, sós latyakos utakon megyek akkor mielőbb elviszem lemosatni vagy ha mást nem akkor az udvaron lecsapatom csak úgy sima vizzel mert ilyenkor az is jobb mint ha rajta hagynám a a vizes dzsuvát ami napokon át mint a szivacs áztatja. Plusz ha sérül a fényezés, alvázvédelem stb... akár hajszál karcokba már bejut a víz a fémre és úgy kezd el szépen rohadni. Ezeket megelőzve érdemes kezelni időnként a felületet és figyelni arra hogy lehetőleg mindig tiszta legyen és ne úgy álljunk be egy olyan zárt garázsba ahol semmi szellőzés nincs mert a víz lecsepeg a padlóra és lesz ott pára ami szintén nem tesz jót neki.
Aki ezekre odafigyel nagyon sokáig nem lesz gondja a rozsdával még az erre igen csak hajlamos autóknál sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!