Én újjáépítettem itthon az egész autót, kilakatoltam, lefújtam, újjáépítettem a motort.. satöbbi. :)
2023. aug. 20. 19:52
22/35 A kérdező kommentje:
19# es a futóművet hogyan állítod be utána?
2023. aug. 20. 19:54
23/35 anonim válasza:
Cseréről beszéltem csak. Nyilván futómű beállításra elviszem én is utána, de akkor is el kell vinni, ha szerelő cseréli a lengőkarokat.
2023. aug. 20. 20:00
24/35 anonim válasza:
Gyakori típus (Golf, Corolla szevasztok) - sok bontott és új alkatrész olcsón. Nem rozsdás karosszéria, illetve rohadni nem hajlamos generáció. Egyszerű motor, tehát adagolós szívó dízel, vagy okoskerék nélküli és szívócső befecskendezéses benzinmotor, lehetőleg szinte örökös lánc vezérléssel, vagy olcsón kapható szíj szett is jó, talán a rövid élettartamú láncosak nem annyira előnyösek (drága a munkadíj, hiába olcsó a garnitúra). Kisebb teljesítmény esetén kevesebb az adó is. Benzineshez gázszett jó dolog, ha eleget megy, hogy megtérüljön, vagy már azzal együtt meg lehet venni. Manuális váltó, egytömegű lendkerék, első hajtás. Minél egyszerűbb futómű (elöl McPherson, hátul csatolt lengőkar - a torziós hidak felújítása jellemzően drágább, mint egy egyszerű spirál rugó csere, sok lengőkaros rendszereket hagyjuk is). Otthoni javítás ha megoldható, legyen hozzá internetes forrás útmutatókat tekintve, megint a gyakori típusok előnyben. Minél kisebb, gyakoribb kerék méret, olcsóbb gumi miatt.
2023. aug. 21. 01:58
25/35 anonim válasza:
#20 ha olajat cserélsz, esetleg féket, lehet ment volna évekig még 🤔
2023. aug. 21. 02:01
26/35 anonim válasza:
Amúgy aki kiszámolta hogy mennyi idő alatt tankol el 16 milliót egy 2 milliós autóba az is hülye. Tesla mellé akkor mar egy új Audi Volkswagen Skoda valami ilyesmit állíts. És azt tankold meg a különbözetből.
2023. aug. 21. 07:36
27/35 dirtboy válasza:
26 de miokból kellene szintén drága autót hozzá venni?
Előtte beszéltük hogy nincs igazából igény drága autóra. Olcsó autóra és olcsó fentarthatóságra van igény csak valaki felhozta a full elektromos autókat amire reagáltunk hogy egy full elektromos autó ennyivel megdobja már magát a kiinduló árat tehát azt hogy egyáltalán vegyél egy elektromos autót.Belső égésű autót ami használható már lehet venni sokkal olcsóbban.
Annyi igaz hogy elektromosnál sem kell feltétlenül Teslában gondolkodni de tény hogy mindegyik full ekektromos elég drága amivel picit többet is lehet haladni és nem akkora mint egy smart.
Inkább a szervizelés tűnhetett volna fel hogy benzines autóknál nem csak tankolási kötség van de olaj csere,szűrők cseréje,vezérlés csere ezek is elmaradnak elektromos autó esetén mint költség.
2023. aug. 21. 08:40
28/35 anonim válasza:
A saját autójával hasonlította össze..
Amúgy nyilván van szervíz/alkatrészköltség, id de akkor is ha az utolsó olyajcseréig mindent beleszámol, akkor is 15+ év lesz a különbözet, az alatt hányszor kell akkupakkot cserélni? vagy hányszor fog szétmállani a fogyasztói társadalom terméke?
2023. aug. 21. 08:49
29/35 anonim válasza:
Amúgy 26-os vagyok. Az oke hogy olcsóbban veszel jó vagy működő benzines autót. DE! Új teslát valami új volkswagennel vagy hasonlóval hasonlits ne egy 10-20 éves also közép kat autóval
2023. aug. 21. 08:57
30/35 anonim válasza:
Miért hasonlítson össze azzal?
Én se azzal hasonlítanám össze, hanem azokkal amelyik kategóriával járok..
+ a legolcsóbb autózásról szól a thread, abba pont nem fér bele valami germán betegágy aminek alapból dupla/tripla szervízköltsége van.
Olyan ez mint amikor a teljesítményméregetésnél az egykilentádéazisten userek 1.3 szívóbenzinnel hasonlítják össze a kerepőjüket hogy azokhoz képest mennyire jó. :D :D
Bármilyen statisztikai eredményt össze tudsz állítani, csak a megfelelő embereket kell a megfelelő módon megkérdezni? :D :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!