Hogy lehet spórolni egy autón? Hogyan lehet a legalacsonyabb fentartási költségeket elérni? Tippek?
#29 Én voltam az a "hülye".
A kérdés az volt, hogy hogyan lehet spórolni. Aki ilyet kérdez, annak kevés a pénze. Akinek kevés a pénze, az olcsó autóban gondolkodik. Ehhez mérten még talán a 2 milliós példám is sok volt, mert a kispénzű emberek lehet 500 ezres, max 1 milliós kategóriában gondolkodnak. Ehhez képest te elektromos autót javasoltál, ezért mondtam a Teslát, ami 18 milliótól indul.
És hogy miért Teslát mondtam, amit #27 is felvetett, két okból:
1. Ennél olcsóbb elektromos kizárólag a városi cirkálók vannak. Lehet, hogy a kérdezőnek éppen az is megfelelne, de én nem pont rá vetítettem a számolást, hanem az átlag sofőrre, akiknek nem elég a kis cirkáló. Normális méretű autóból pedig a Tesla Model 3 a legolcsóbb.
2. Lehet használtan is venni, de elektromos autót használtan nem szabad, anyagilag nem éri meg. Vesz egy 5 éves autót, ami így nem 18 millió, csak 12, aztán rövid időn belül mehet is akkupakkot cserélni 2 millióért + munkadíj, szinte ugyanott van anyagilag. De ez amúgy is mindegy, mert mint írtam, 12 milliója sem lesz használtra. 5 milliója sem lesz.
Lehet, de mint mondtam, ez egy kísérlet is volt részemről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!