A kézi váltót szeretőknek mi az ellenérzése az automata váltós autókkal?
"lassan vált meg többet fogyaszt miatta az autó"
Ez a maiakra már nem igaz.
A kézi váltót szeretők szerintem még nem vezettek eleget, hogy kiszeressenek belőle. :)
60-70 ezret megyek egy év alatt.
Mert “szeretnek váltani”…
Aztán ha egy hétig használnak egy automatát mert muszáj akkor hirtelen nem szeretnek majd váltani.
Illetve az idősek a változás ellen vannak, nekik jó a megszokott
#14 Először is 28 vagyok, de kösz, hogy leöregeztél. Azt már elfogadtam, hogy a kisgyerekek szemében "bácsi" vagyok, de ez most szívén ütött...
Másodszor pedig, szakmából adódóan naponta vezetek mindenféle autót, ezerféle különböző dolgot vezettem már, beleértve természetesen az automata váltót. A legkevésbé sem éreztem kényszert, hogy eldobjam a manuális autómat és vegyek egy automatát.
Na akkor most mi van?
Azt látom, hogy vannak, akiknek a "csúsztatott kuplung", lassú indulás, váltásra figyelés egy plusz nehézséget okoz. A közlekedésben ezen kívül is sok dologra kell figyelni (táblák, másik autók, gyalogosok).
Gondoljunk az autóbuszokra, modernebb kamionokra, már szinte csak automata váltóval szerelik őket.
A felsorolt nehézségek maximum a tanulási iödszakban okoznak nehézséget, aki megtanulta az autót (meg a manuális váltót) kezelni, annak ez semmivel nem komplikáltabb, mint az automatával váltani.
A közlekedésben uyganannyira kell csak figyelni a manuális váltók esetében is, mint az automatáknál, söt sok esetben az automata az, ami nem reagál azonnal.
A buszok, kamionoknál föleg azért van automata váltó, mert egész napos vezetésnél, ami heteken keresztül folytatódik, a soförnek fizikailag megeröltetö, és nem azért, mert az automata jobban müködik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!