Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sos!!! Vizet töltöttem a...

Sos!!! Vizet töltöttem a motorolajba😳😳😳😳😳😳 Lesz baja ha így megyek, elpárolog?

Figyelt kérdés
Kb a 1 tizedét a motorolaj mennyiségének......

#Egymás mellett van a 2 betöltő nyílás.. #F@szomat bele
2023. jún. 25. 22:05
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 krwkco ***** válasza:
87%

Vegyünk egy feltételezett helyzetet:

Otthon voltál. Tudtad, hogy kevés az ablakmosó folyadék. Ezért pótoltad. De az olajbeöntő nyíláson keresztül. Kb. 4 decit. Még nem indítottad be a motort.

Mi a helyzet:

A víz nehezebb, mint az olaj és nem keveredik vele. Leült a karter aljára. A szívócső elég mélyre lenyúlik és feltehetően elsőre majdnem tiszta vizet fog felszívni. A főtengelycsapágyak és a hajtókarcsapágyak egymáson csúszó fémfelületek. A normál "olajnyomás" néhány mikronnyira eltávolítja őket egymástól. Egy-két fordulatig majdnem tiszta víz fogja kenni őket. Azt feltehetően kibírják, anélkül, hogy összesülnének.

Utána olajos víz fog keringeni az olajrendszerben. Létezik ilyen: bizonyos fajta hengerfejességnél. Ahol ki tud csapódni, ott a víz és olaj majonézszerű masszát képez, de a motor általában nem áll le. A vevő ebből a kicsapódásból tudja, hogy a motor hengerfejes. Nem abból, hogy besült. Persze a mennyiségek sokat számítanak. De a víz nem fog elpárologni.

Akkor nézzük, hogy mit tudsz tenni?

1. Le tudod otthon ereszteni az olajat? Ahogy írtad, nincs nívópálca, úgyhogy a leszívás nem jön szóba. Ha másik autóval (kerékpárral) el tudsz menni egy benzinkútig? Vehetsz új olajat. Ha ez lehetetlen, üllepítheted a vizes olajat és csak a tetejét töltöd vissza.

2. Felhívhatod az autóklubbot vagy egy közeli szerelőt, hogy hajlandók-e a helyszínen olajat cserélni. (Nem szokásuk, de nem lehetetlen.)

3. Hívhatsz trélert.

4. Megpróbálhatsz saját lábon eljutni egy szervizig. A kockázat: egy milliós motorgenerál. Nem biztosan, de előfordulhat. A nyereség: némi idő és pénz a trélerhez képest.

Szerintem ezek az opciók.

2023. jún. 26. 09:43
 42/63 A kérdező kommentje:

Végül leengedtem egy keveset az olajlerrsztő csavarnál, de tuti maradt meg benne víz. Na és így elindultam vele.😬

Még megy.🤷‍♂️

2023. jún. 26. 10:31
 43/63 A kérdező kommentje:

Nem zavar ha kicsit károsodik a motor, nem sokára úgyis lecserélik. Csak ne legyen használhatatlan emiatt. Van olyan autó a cégnél, ami okádja a kék füstöt, nem akkora gáz ha ez is olyan lesz.

De azért egy olajcserét majd megejtek titokban, mert még elég messze van a következő olajcsere.

2023. jún. 26. 10:33
 44/63 anonim ***** válasza:
14%
Aha, persze. Ha egy kicsit leengedsz, akkor az olajból engedsz le, ugyanis a víz könnyebb, mint az olaj, így az olaj tetején lesz. Kamu az egész.
2023. jún. 26. 10:34
 45/63 A kérdező kommentje:

"Ezért pótoltad. De az olajbeöntő nyíláson keresztül."😆🤣

Jaja, pótoltam😅😅

2023. jún. 26. 10:34
 46/63 A kérdező kommentje:
#44 fordítva van ám a dolog... a víz a nehezebb.
2023. jún. 26. 10:35
 47/63 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
De milyen autóról van szó?
2023. jún. 26. 18:52
 48/63 A kérdező kommentje:
Teherautóról😅😅😅😅😅😅😅😅😅
2023. jún. 26. 20:39
 49/63 anonim ***** válasza:
49%
Kerlek, csinalj es tolts fel egy fenykepet legyszives arrol a 2 cm tavolsagra levo ket beontonyilasrol. Mert en trollnak tartalak.
2023. jún. 28. 04:24
 50/63 A kérdező kommentje:

Jó mondjuk azért tehetség kell hozzá hogy összetéveszd a kettőt...... De mentségemre szóljon hogy sötét volt.

[link]

2023. jún. 28. 21:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!