Ha sok olajat töltöttem vissza, akkor biztonságban kitolható a következő olajcsere ideje?
Van egy 96-os benzines Renault Lagunám. Mindig odafigyeltem rá, hogy az ajánlott 10e km-t soha ne lépjem túl az olajcserével, mindig jóval hamarabb cseréltettem olajat.
Mostanában időszakosan nagyon eszi az olajat. Utoljára 10 hónapja volt olajcserém, azóta több mint 4 liter olajat kellett utántöltenem. Szerintetek ebben az esetben kitolható a következő olajcsere időpontja úgy, hogy ne legyen semmi negatív hatása, ne kockáztassak vele semmit?
Most járok épp 10e km-nél a csere óta. Ha ki lehet tolni, akkor mit gondoltok, hány ezer km-t tolhatok el pluszban, gond nélkül a következő csere előtt? Vagy nem jelent semmit a 4 liter utántöltés, ilyenkor is célszerű 10e-nél cserélni?
Én biztos nem cserélnék olajat ennyi zabálásnál.
Esetleg az olajszűrőt és kész.
Annak a motornak már úgyis mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!