Hol nincs etanol a prémium benzinben?
Figyelt kérdés
16éves robogóm van aminek a gumi alkatrészeinek nem tesz jót elvileg.. most OMVnél tankoltam, inkább prémiumot mert az 5% volt a 10% helyett, de van olyan töltőállomás ahol nincs benne?2023. jún. 17. 08:38
1/6 anonim válasza:
Nincs ilyen, sőt az E5 is egyre ritkább. Már az auchan 98-as is E10 lett pár hónapja.
2/6 anonim válasza:
A 98-as E10-nél csak 5/ alkohol van benne. A másik 5% biokomponens valami más. Konkrétan ETBE. [link]
Egyszer volt kérdés, akkor megnéztem az Auchan vizsgálati jegyzőkönyveit.
3/6 anonim válasza:
#2: Azóta változhatott, mert már 10% az etanol:
A többi "márkás" kútnál még van E5, csak azoknál nem tudhatod, hogy abból mennyi az etanol és mennyi az ETBE.
4/6 anonim válasza:
Nekem a gumialkatrészekkel nem volt gondom, inkább az,hogy mikor az 50-esem, 1 hónapot állt, utána nagyon nehezen akart elindulni, muszály volt kitakarítani a porlasztót. Sajnos inkább ez a fő gond,hogy a karburátorok nem tolerálják annyira az etanolt ha ritkán használod a motort. Akiket ismerek motorosokat azok mind 100-ast tankolnak,meg persze én, pedig nekem a nagy injektoros.
6/6 anonim válasza:
Ha naponta használod akkor semmi baja nem lesz az E10-től.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!