Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Úgy néz ki hogy gyenge minőség...

Úgy néz ki hogy gyenge minőségű prémium benzint tankoltam Szlovákiában?

Figyelt kérdés

Van egy Hyundai i40 benzines autóm 2.0 GDI motorral.

Szlovákiában lusta voltam menni az OMV kútra, igy a Tesco kútra mentem tankolni, ahol 31 liter prémium benzint tankoltam, mert mindig prémiumot veszek.

Sosem tankolok a Tesconál vagy ócska kutakon és csak OMV, Shell kutakra szoktam menni, de most siettem és már alig volt benne, így a Tescot választottam.

Kb. 40 km után elkezdett rángatni az autó kb. 5-6 másodpercig hosszan startolt és motorhibát jelzett a display.

A legközelebbi szervizben kiolvasták a gépből amit rákötöttek, hogy gyenge a nyomás a benzinpumpában és talán el van tömődve, de igazából ez csak feltételezés volt.

Motorolaj szint rendben volt, nem is füstölt a kipufogó.

Aztán arra jutottak hogy rossz minőségű benzint tankolhattam, mert már volt nekik több ilyen eset és lehet a benzinkút tartályban kevés benzin volt amikor éppen tankoltam és beszívhattam az ottani lerakódást mert lehet a Tesco ritkán tisztítja a tartályukat...

A szervizben beleöntöttek egy flakon Liqui Moly 5129 löttyöt, mondták egy próbát megér.

Lementem 80 kmert és teljesen minden gond megszűnt!

Lehet hogy akkor a benzin minősége nem volt jó??

Többet nem tankolok a Tescónál!

Ilyen löttyöt öntöttek nekem a szervizben:

[link]

Ezt milyen időközönként szabad használni? Ha rendszeresen használom az okozhat valamilyen problémát? Ebben a löttyben oktánszám emelő is van?

Azt nem értem hogy a mai világban milyen szigorú követelmények vannak a benzinkutakon a minőségben, ezek szerint csak papíron...

2023. jún. 16. 16:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Szinte az összes benzinkúton jó minőségű benzin van legyen az MOL vagy bármilyen külföldi fajta.Amúgy igen, valószínű, hogy a tesconál nem gyakran tankolnak és nem olyan tiszta vagy vegytiszta az üzemanyag.
2023. jún. 16. 16:51
 2/9 A kérdező kommentje:

1: Köszi, erre gondoltak a szervizben is.

Többet biztos nem tankolok ott!!!

2023. jún. 16. 16:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Nettó baromság....

Rendszeresen ellenőrzik őket, ott is ugyanolyan a minőség mint máshol, csak azért olcsóbb mert mondjuk önkiszolgáló vagy nincs shop stb.

Ha évek óta nem volt minimum közelében a szint és úgy tankolsz rá akkor simán fel tudod kavarni a tank aljában lévő lerakódást... mindegy hol tankolsz.

2023. jún. 16. 17:40
 4/9 A kérdező kommentje:

3: Elvileg igen, de gyakorlatilag nem igazán.

Az autóm 4 éves és sokszor úgy megyek tankolni hogy csak pár liter van benne, mert nem akaródzik.

Ez a Tescós kút sem különbözik a többitől, szintén van benne shop és önkiszolgálós az OMV és a Shell is.

Lehet hogy ellenőrzik őket szigorúan, de erről a kútról sok panaszt mondtak, meg aztán egy dízel autó tankjában hamarabb gyűlnek össze a lerakódások az üzemanyagból mint egy benzinesben.

Nem baj, ez is tanulság és bizonyíték, hogy ami olcsó, annak híg a leve. Annak valami oka van a minőségben.

2023. jún. 16. 17:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Pláne dízelnél nem számít a minőség.. bármelyik kút üzemanyagával el kell, hogy menjen.

Itt inkább vmi dugulás lehetett ami pont akkor jött elő miután tankoltál.

Szerintem totál független attól, hogy tesco-nál tankoltál.

2023. jún. 16. 20:45
 6/9 A kérdező kommentje:
5: Nem tudom de az a Liqui Moly lötty csak csinált valamit, mert utána jó lett minden.
2023. jún. 16. 21:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem Shell V-Power diesellel van rossz tapasztalatom, akár magyar akár szlovák kúton tankolom, rendszerint kevesebbet megyek el vele, mint a sima MOL vagy Slovnaft üzemanyaggal. És ezt már vagy 20x észleltem. Eleinte azt hittem, a forgalom vagy a vezetési stílus miatt fogyaszt többet, söt valami motorhiba is az eszembe jutott, de amint más kút üzemanyagja van benne 2 tankolással kesöbb visszanyerek 150km távot. Mondom, ezt legalább 20x átéltem. Erre viszont nincs magyarázatom.
2023. jún. 24. 08:40
 8/9 A kérdező kommentje:
7- Milyen autód van?
2023. jún. 24. 20:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Octavia 1.9 TDI

Nem tudom hova tenni a dolgot. Ha ócska, ha prémium (OMV) van benne akkor is jó, kivéve a Shell.

2023. jún. 27. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!