Úgy néz ki hogy gyenge minőségű prémium benzint tankoltam Szlovákiában?
Van egy Hyundai i40 benzines autóm 2.0 GDI motorral.
Szlovákiában lusta voltam menni az OMV kútra, igy a Tesco kútra mentem tankolni, ahol 31 liter prémium benzint tankoltam, mert mindig prémiumot veszek.
Sosem tankolok a Tesconál vagy ócska kutakon és csak OMV, Shell kutakra szoktam menni, de most siettem és már alig volt benne, így a Tescot választottam.
Kb. 40 km után elkezdett rángatni az autó kb. 5-6 másodpercig hosszan startolt és motorhibát jelzett a display.
A legközelebbi szervizben kiolvasták a gépből amit rákötöttek, hogy gyenge a nyomás a benzinpumpában és talán el van tömődve, de igazából ez csak feltételezés volt.
Motorolaj szint rendben volt, nem is füstölt a kipufogó.
Aztán arra jutottak hogy rossz minőségű benzint tankolhattam, mert már volt nekik több ilyen eset és lehet a benzinkút tartályban kevés benzin volt amikor éppen tankoltam és beszívhattam az ottani lerakódást mert lehet a Tesco ritkán tisztítja a tartályukat...
A szervizben beleöntöttek egy flakon Liqui Moly 5129 löttyöt, mondták egy próbát megér.
Lementem 80 kmert és teljesen minden gond megszűnt!
Lehet hogy akkor a benzin minősége nem volt jó??
Többet nem tankolok a Tescónál!
Ilyen löttyöt öntöttek nekem a szervizben:
Ezt milyen időközönként szabad használni? Ha rendszeresen használom az okozhat valamilyen problémát? Ebben a löttyben oktánszám emelő is van?
Azt nem értem hogy a mai világban milyen szigorú követelmények vannak a benzinkutakon a minőségben, ezek szerint csak papíron...
1: Köszi, erre gondoltak a szervizben is.
Többet biztos nem tankolok ott!!!
Nettó baromság....
Rendszeresen ellenőrzik őket, ott is ugyanolyan a minőség mint máshol, csak azért olcsóbb mert mondjuk önkiszolgáló vagy nincs shop stb.
Ha évek óta nem volt minimum közelében a szint és úgy tankolsz rá akkor simán fel tudod kavarni a tank aljában lévő lerakódást... mindegy hol tankolsz.
3: Elvileg igen, de gyakorlatilag nem igazán.
Az autóm 4 éves és sokszor úgy megyek tankolni hogy csak pár liter van benne, mert nem akaródzik.
Ez a Tescós kút sem különbözik a többitől, szintén van benne shop és önkiszolgálós az OMV és a Shell is.
Lehet hogy ellenőrzik őket szigorúan, de erről a kútról sok panaszt mondtak, meg aztán egy dízel autó tankjában hamarabb gyűlnek össze a lerakódások az üzemanyagból mint egy benzinesben.
Nem baj, ez is tanulság és bizonyíték, hogy ami olcsó, annak híg a leve. Annak valami oka van a minőségben.
Pláne dízelnél nem számít a minőség.. bármelyik kút üzemanyagával el kell, hogy menjen.
Itt inkább vmi dugulás lehetett ami pont akkor jött elő miután tankoltál.
Szerintem totál független attól, hogy tesco-nál tankoltál.
Octavia 1.9 TDI
Nem tudom hova tenni a dolgot. Ha ócska, ha prémium (OMV) van benne akkor is jó, kivéve a Shell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!