Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy régi dízel fenntartása...

Egy régi dízel fenntartása tényleg drágább, mint a benzinesé?

Figyelt kérdés

Én dízelt akarok venni, de apám le akar beszélni róla mindenáron, ő retteg a dízeltől, szerinte a gatyám rámegy, mert azt állandóan javítani kell, mindig tönkremegy benne valami.

Nekem jobban bejön a dízel, kevésbé pörgős, nagyobb a nyomaték, a személyiségemhez jobban illik. Én sem vagyok pörgős személy, inkább nyomatékos vagyok.

Meg ugye jóval kevesebbet fogyaszt, 2-3 literrel.

2023. jún. 10. 17:42
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Természetesen egy sokhengeres motor azért nagyobb örömöt ad, mint egy négyhengeres. A 2.4D az öt henger, S80-ba kell is. A6-ban is már azt mondom, hogy egy mezei 1.9 nem túl fickós. De ki kell próbálni, ha neked megfelel, akkor mindig kevesebb anyag kell négy henger etetéséhez, mint öthöz, vagy hathoz.

#19: személyes tapasztalatom nincs, mert nem PD-m van, de ésszerű keretek között nem, az 1.9 állítólag gyári belsővel 180 lóig teljesen kiszolgál. Nyilván gyári turbóból nem fogsz annyit kihozni, de mondjuk a gyári változó geometriással 140-150 körül szerintem füstmentesen hozható. Amúgy egészen addig, amíg nem hülyegyerek módjára kormolod teli az utcát, a kutyának nem fog feltűnni, hogy meg van chippelve az autó. Nekem common rail dízelem van, 20%-ot simán lehet hozni gyári turbóval, gyári belsővel füstmentesen, senki nem fogja megmondani, hogy picit többet tud. Azt meg aligha hiszem, hogy fékpadra raknának egy 20 éves autót, Magyarországon inkább marad a fa mögül trafizás.

2023. jún. 11. 17:50
 22/27 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, de azt olvasom, hogy az S80 2.4D vegyesen 7,8 litert fogyaszt, ami dízelként rengeteg, az lassan már annyit eszik, mint egy benzines.

Manuális váltóval kevesebb lehet? Arról nem találok adatot.

2023. jún. 12. 01:38
 23/27 anonim ***** válasza:
Valószínű kevesebb manuálissal. De az tényleg rengeteg. Nekem 3 literes sor6 eszik annyi körül, automatával.
2023. jún. 12. 06:20
 24/27 anonim ***** válasza:
#22: oké, de az S80 már egy bálna. Ne egy Astrához hasonlítsuk, a saját benzinesei sem fogyasztanának kevesebbet.
2023. jún. 12. 08:01
 25/27 A kérdező kommentje:
Az A6 is van akkora, mint az S80, az mégis csak 5,7-et fogyaszt
2023. jún. 12. 15:24
 26/27 anonim ***** válasza:

Oké :D Ha lejtőn lefelé mész hátszéllel, lehet. De nehogy meglepődj.

A6, kizárólag C5 és csak 1.9 TDI-vel:

[link]

S80, bármilyen létező dízellel, első generáció:

[link]

Tehát nagyjából 2 decivel fogyaszt többet nagy átlagban a Volvo, úgyhogy 200 kg-val nehezebb, és öthengeres. Azért így egy picit már más, nem?

2023. jún. 12. 16:05
 27/27 A kérdező kommentje:

Amit én néztem forrást, ott 7,8 litert írt a Volvóra. Lehet, hogy akkor az hibás.

Akkor valószínűleg S80 lesz, ha találok belőle manuális váltósat. Mert az elég ritka.

2023. jún. 13. 04:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!