Egy régi dízel fenntartása tényleg drágább, mint a benzinesé?
Én dízelt akarok venni, de apám le akar beszélni róla mindenáron, ő retteg a dízeltől, szerinte a gatyám rámegy, mert azt állandóan javítani kell, mindig tönkremegy benne valami.
Nekem jobban bejön a dízel, kevésbé pörgős, nagyobb a nyomaték, a személyiségemhez jobban illik. Én sem vagyok pörgős személy, inkább nyomatékos vagyok.
Meg ugye jóval kevesebbet fogyaszt, 2-3 literrel.
Audi A4, Audi A6- főleg 1.9TDI
Volvo S40- főként 1.9D
Volvo S60, Volvo S80-2.4D
Mercedes W210, Mercedes W211- 200CDI és 220CDI
98-2005 között. Előzni nem igazán szoktam, legfeljebb ha valami traktor megy előttem, de 90 fölé nem megyek. Nem autópályázok, főleg vidéki úton, nagyrészt falvakon át utazok.
A volvoróol nem tudok nyilatkozni. A merci meg az audi pont az, amiből nem szabad ilyen kis motorosat venni. Haveromnak volt egy 2.6-os A6 ilyen idős körüli, abban a végén 700 ezer volt bizonyíthatóan, de ki tudja, hogy hol tekrtek előtte rajta. És az csak ment. 7.8 körül evett, ha nagyon tolta neki.
Volt mercije is 2 literes motorral, azon egyszer indultak el a problémák, onnantól minden hoszabb úton az ADAC szedte össze. Porlsztócsúcsok, váltóprobléma, aztán a kilyukadt turbonál eresztette el az autót.
#13: A4-esbe kis motor lenne az 1.9 TDI? Ne már. Ezerszer inkább az 1.9, mint a V6.
A Merci motorokat nem ismerem, az összes többi teljesen vállalható, ha jó állapotban vannak. Nyilván a Volvo az öt hengerrel picit többet fogyaszt, de jól is megy.
#14 tudom, magyrországon még mindig él az a szoci beidegződés, hogy 1.5 már nagy, az 1.6 meg már luxus az 1600-as lada óta.
De igen, az 1.9 kicsi. Nekem a 2 liter is az volt. Mi bajod a 6 hengeressel? Hogy az megy is? Mert a megbízhatóságával nem volt gond, ezt neked is el kell ismerned ha 700 ezret elment alsó hangon.
A passat ha jól tudom 5-ös bmw méret kb. Na olyanom volt. Hát abban a 163 lovas 2 literes motor harmatgyenge volt. Namost a tdi 90?
"700 ezret akkor megy el, ha minden olyan problémás cuccot kicserélnek, vagy már kicseréltek"
Kétlem, elég igénytelen volt a gazdája ilyen szempontból. Nála amercivel is az volt, hogy csak ment vele, aztén amikor megindultak a gondok, akkor havonta otthagyta valahol, aztén elengedte.
De ez E61 volt. Az már 163 lovas a gyengébbik. Amire te gondolsz, abból is volt egy erősebb 150 ló körül változtatható geometriás turbóval.
136 lovasom 3-asban volt, na ahhoz a kasznihoz illett az a motor, valamennyire ment is, meg nem is evett sokat, az volt amit korábban írtam 5 liter körül.
A PD-t nem öli meg hamar ha felhúzod? Nálunk mondjuk azért sem merném, mert a rendőr nem csak a s...ggembe dug egy kaktuszt, hanem adócslással is megvádolhatnak a kisebb bejegyzett lóerő miatt.
Pedig az 1.9TDI-t elég legendás motornak tartják a megbízhatósága és a kis fogyasztása miatt és elég sok van belőle, szóval van hozzá alkatrész.
Pont hogy az 1.9TDI miatt hajlottam volna leginkább az Audi felé. Ahogy néztem, még az A6-os is elmegy 6 liter alatt vegyesen. A 2.4D Volvo meg egy literrel többet fogyaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!