Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kamaszként hogy kaptatok...

Kamaszként hogy kaptatok autót? Ti hoztátok fel, mint téma, vagy a szüleitek leptek meg vele?

Figyelt kérdés

Azokhoz szólna a kérdésem, akik 17-18 évesen megcsinálták a jogsit.

Nem tudom, ezt hogyan kéne itthon, nekem felhozni, konkrét típusokkal, amik tetszenek stb. Szóval érdekelne, másoknál hogy ment.

Köszönöm a válaszaitokat!

2023. máj. 28. 09:30
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
80%

Jesszus! Manapság már elvárás, hogy a szülők autót vegyenek a csemetéiknek?! :O

17 évesen szereztem jogosítványt, de a gimnázium, ahova jártam, városon belül volt. A 10 percenként járó busszal 20-30 perc alatt bent voltam. Eszembe nem jutott volna autót vetetni magamnak.

Később egyetemre már más városba jártam. De ott meg volt annyi költségem, hogy örültem, hogy a szüleim támogatnak, nem lett volna képem autót követelni. Haza minden második hétvégén vonattal, diákjeggyel jártam. Egyetemre városon belül meg villamossal. Túl lehetett élni.

Később mikor már dolgoztam és lett annyi megtakarításom, hogy valami értelmesebb autót tudtam venni, nem a legolcsóbb leglerúgottabb kotlát, akkor vettem csak meg az első saját autómat. A szüleim egy fillért nem adtak bele, se a vételárba, se a fenntartásba. Nem is fogadtam volna el.

Ha neked tízen évesként nélkülözhetetlen létszükségleted az autó, akkor dolgozz és szedd össze a rávalót!

2023. máj. 28. 11:16
 32/45 qkker1 ***** válasza:
73%
18 évesen VETTEM az első kocsimat a SAJÁT FIZETÉSEMBŐL.
2023. máj. 28. 11:48
 33/45 qkker1 ***** válasza:
71%
18 évesen már lehet OnlyFans fiókod, azt bárhonnan kezelheted, és állítólag jól fizet, ha nem csak beképzelt vagy, hanem bevállalós is!
2023. máj. 28. 11:52
 34/45 anonim ***** válasza:
80%
Én dolgoztam 4 egész nyarat egy lepukkant autóért. Nem jó dolog csakúgy a gyerek alá rakni egy autót, hogy fogja megbecsülni? Hogy fog vigyázni rá? Sehogy. Nyarat végig dolgozod, akkor tudsz venni egy Swiftet, ami első autónak tökéletes.
2023. máj. 28. 12:04
 35/45 anonim ***** válasza:
79%

"Még gimis vagyok, nem dolgozom. A szüleim, ők adnak meg nekem mindent. "

16 éves kortól már lehet diákmunkát végezni, sokan csinálják is, és nem a sültgalambot várják. Pl. nyáron nyaralás helyett elmész dolgozni, hogy megvehesd magadnak, ami kell.

2023. máj. 28. 12:39
 36/45 anonim válasza:
100%

#30: nálunk sincs mindig szabad autó. Ha nekünk szülőknek nem kell az egyik, akkor a gyerek buszozik, más gyerek érte jön vagy bármi, de megoldja.

Majd lesz autója, ha vesz egyet magának. Ha nagyon világ végén laknánk, ahol tényleg pocsék a tömegközlekedés, akkor valószínűleg vennék egy olcsó, de biztonságos autót.

2023. máj. 28. 12:48
 37/45 A kérdező kommentje:

Ti így csináljátok, mi máshogy. Nem hallottátok még, hogy ahány ház, annyi szokás?

Miért kell erőltetni, hogy így diákmunka, úgy diákmunka?

Egész évben hajtok, tanulok, teljesítek. Diák vagyok, nekem ez a munkám. Nem kell mindenkinek gürizni, mint a hülye, már 16 éves korától. Nem is engednék a szüleim, hogy valami 4 kerekű koporsóval közlekedjek, ami idősebb, mint én.

2023. máj. 28. 12:55
 38/45 A kérdező kommentje:
Úgy viselkedtek, mintha ezt az X milliót nektek kéne kifizetni nekem. :D Jussatok már azon túl, hogy valakinek a gyereke autót kér.
2023. máj. 28. 13:04
 39/45 anonim ***** válasza:
100%
De ha nálatok ez ilyen természetes, hogy a feneked alá tolják a csúcsszuper autót, akkor mi a fenén problémázol? Mi a kérdésed?
2023. máj. 28. 13:10
 40/45 A kérdező kommentje:

Nyilván nem úgy kapnám, mint egy új cipőt vagy ruhát.

Még sosem kaptam autót, bármilyen hihetetlen.

2023. máj. 28. 13:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!