Hogy lehet, hogy a többi motoros sokkal gyorsabban veszi be a kanyarokat mint én, ha 6 éve motorozok?
És sajnos sok kanyarban így is sokszor bizonytalannak érzem a gépet.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Te haza akarsz érni, más meg nem foglalkozik ezzel, erős a gépe megoldja valahogy.
Én még csak autózok, és szeretem a sportmotorokat, de a sofőrjeik kanyarban is előznek 2-3 autó sort pedig záróvonal van végig, és ha szemből jönnek abból baleset lenne 90%. Kortól függetlenül vannak helyzetek amiket már nem is tudnak megmagyarázni, hogy mire volt jó.
Magadnak válaszoltad meg a kérdést
"bizonytalannak érzem a gépet."
Lehet,hogy érdemes eljárnod vezetéstechnikai tréningekre,ahol pont a motorkezelésre jobban rámennek.
Ez mellett meg előfordulhat,hogy nincs is jól beállítva a motorod, pl nem egyforma erősre van állítva elöl és hátul, olyankor bizonytalan lehet kanyarban. Vagy balesetes volt a motor,és kapott a váz.
Motorkezelés, tekintet, súlypontozás, testhelyzet, kanyarív megválasztása, sebesség megválasztása stb. Gyakorolni kell. Motorozni nem kellene csak úgy, képezni kell magad. Ha csak mész és nem tudod mit csinálsz, 6év nagyon kevés tapasztalat. Forgalomban szerzel tapasztalatot motorosként, de motoros tudást keveset. 6év, szezononként min. 2-3vezetéstechnikai képzéssel, 4-5 szabad pályanappal, esetleg offroados képzéssel ég és föld lesz a tudásod :)
Mondok példát mit csinálj: Rili bójás képzés rendőrökkel, ez lassú tempós letolós technika, Dodor kanyarodásképzés, Lövey Ádám - Chrobák Jani pályamotoros képzés, Hungaroring Off-road centrum Földpályás Dirt képzés/Enduro/Cross képzés(offroad motort adnak, benne van az árban).
A közúti motorozás nekem ingerszegény, unalmas és veszélyes, amire a motort tartanám azt közúton csak olyan kockázat árán kapom meg, amit nem szeretnék vállalni. Pályán is elcsúsztam már, offroadon minden alkalommal van perec, nem nagyon lesz bajod cserébe jó buli. Hajrá-hajrá.
Ha tudsz szerezz be bukógombákat minden rögzíthető pontra, mert ilyen erős motorokkal még a 25+ év rutinnal rendelkezők sem tréningeznek úgy ahogy "kéne"
Még a 600as 125 lóerővel is sok lenne, a 250es után, azért összetörni ne vegyél ilyen motorokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!