Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Friss jogsival először egyedül...

Friss jogsival először egyedül autót vezetni?

Figyelt kérdés

27 evesen raktam le a jogsit es most tervezek is egy kis autót venni.Csakhogy nincsenek szüleim, es a közeli barátaimnak pedig nincs jogsija, igy valószínűleg egyedül kell majd elhoznom az autót amit megveszek. Egy kicsit felek, egy ,hogy kb 8 honapja raktam le a jogsit es nem vezettem azota. Nem ment amúgy rosszul egyáltalán, de azért kicsit felek akar több száz kilométert is haza vezetni ha úgy alakul...Mit gondoltok? Menni fog amikor ott vagyok, vagy inkább meg se próbáljam egy másik szemely nélkül?

Volt valaki meg hasonló helyzetben?

Nem vagyok felos, vagy hatarozatlan, de ezt a szitut valahogy nem tudom rendesen felmerni.

2023. máj. 13. 19:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
49%

Én friss jogsival simán belevágtam.

Többször majdnem össze is törtem a verdát, utólag visszatekintve piszkosul nem tudtam még vezetni.

Szóval most, húsz évvel később azt mondanám, ha nulla gyakorlatod van, inkább bízd másra.

2023. máj. 13. 20:09
 2/13 fersk ***** válasza:
82%
Nem a gyakorlata (vezetett már), hanem az önbizalma nulla. Ha mást bíz meg, ő mikor tud majd vezetni?
2023. máj. 13. 20:24
 3/13 anonim ***** válasza:
66%

"Egy kicsit felek"

"Nem vagyok felos"

Jól van pistike. Újabb oda nem illő maki a volán mögött...

2023. máj. 13. 20:27
 4/13 anonim ***** válasza:
78%

"Nem a gyakorlata (vezetett már), hanem az önbizalma nulla."

Érdekes, nekem az jön le a kérdésből, hogy a jogsi megszerzése óta nem vezetett semmit. Márpedig az nulla. Az, amit a tanfolyamon a pár óra alatt vezet az ember, az gyakorlatnak, tapasztalatnak egy nagy kerek nulla.

"Ha mást bíz meg, ő mikor tud majd vezetni?"

Majd mikor otthon lesz a verda, és ismerős helyen, kisebb távokon tud naponta gyakorolni. Akkor. És nem akkor, amikor vadidegen helyen, navigációt figyelve kell összevissza bolyongania, halál idegesen.

2023. máj. 13. 20:59
 5/13 anonim ***** válasza:
Egyedül ne vágj bele. Új verda, ismeretlen utak, 8 hónapja nem vezettél. Ha nem tudsz megkérni ismerőst, akkor keress egy oktatót, akivel vezetsz pár órát (sok oktató vállal jogsi utáni gyakorló órát), és akár veled jön elhozni az autót. Nem kis pénz, de az egyedül nekiugrás az általad írtak alapján kockázatos.
2023. máj. 14. 07:55
 6/13 anonim ***** válasza:
34%

Megkaptad a jogsid, ergo tudsz vezetni.

Nyugodtan menj és hozd el, menni fog!

2023. máj. 14. 08:04
 7/13 anonim ***** válasza:
64%

Van jogosítványod. Azaz alkalmas vagy a vezetésre. Nincs beleírva olyan kitétel, hogy csak akkor vezethetsz, ha ül még valaki az autóban. Na meg gondolom nem oktató autót veszel, nem lesznek ott az utas előtt a pedálok. Előbb-utóbb úgy is kell majd egyedül autóba ülnöd.

Miután megszereztem a jogosítványt, jó darabig egyáltalán nem vezettem. Saját autóm évekig nem volt. Egyszerűen nem volt rá szükségem. Csak azért, hogy legyen, nem vettem. Aztán egyik napról a másikra lett olyan munkám, hogy rögön a legelső munkanapomon kaptam egy furgont, hogy akkor go, Budapest belvárosán át (előtte vidéki városban laktam) napi 600 km. Akkor sem raktak be mellém egy kollégát, csak hogy ne féljek és pszichikailag megerősítsen. Szóval nem olyan nagy dolog ez, mint elsőre neked most látszik.

2023. máj. 14. 08:27
 8/13 anonim ***** válasza:
73%

"Megkaptad a jogsid, ergo tudsz vezetni."

"Van jogosítványod. Azaz alkalmas vagy a vezetésre."

Igen, ez az elmélet...

2023. máj. 14. 11:03
 9/13 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat.Arra értettem, hogy nem vagyok feles, hogy alapjáraton nem vagyok ilyen, es lehet, ha ott lennek, akkor tükre menne, csak nem akarom, hogy az legyen, hogy elmegyek megvenni, kifizetem az autót, aztán annyira bénázok valamiert, hogy haza sem tudok vezetni.Ezert érdekeltek olyan sztorik amiket le is irtatok, hogy nektek hogy ment ez az első egyedül vezetés történet.De amint latom másokkal is előfordult, es ment...szoval nekem is menni fog...:)
2023. máj. 14. 16:04
 10/13 anonim ***** válasza:
Ilyenkor jön le, hogy kinek volt jó oktatója meg kinek nem. Én igaz majdnem 60 órát vezettem, de mikor kikerültem első percben egyedül a forgalomba úgy vezettem, mint mások egy éves jogsival. Úgyhogy nagyon is megérte a dupla árat. Azóta se törtem össze semmit, se nem karcoltam meg pedig 15 éve raktam le,
2023. máj. 15. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!