Most fogom megszerezni a jogsimat, és ugye mindenhol azt olvasni hogy az első utakon érdemes magammal vinni valakit aki tapasztaltabb és tud nekem segíteni. Na most nekem a családomban nincs senki akinek lenne jogosítványa, akinek pedig van az több száz kilométerre lakik tőlünk. Szóval nem nagyon tudnék magammal vinni senkit, ez mennyire nagy probléma?
Esetleg azzal tudnám ezt kompenzálni hogy először gyér forgalmú utakon járok, és amikor úgy érzem már belejöttem kimegyek a forgalmasabb utakra is.
(Budapesten lakom, és a munkahelyemre és az egyemre is baromi forgalmas utak vezetnek)
Ti vittetek valakit amikor megszereztétek a jogsit vagy egyből egyedül vezettetek? Mennyire volt nehéz megszokni?
Tedd ki a T betűt a kocsidra, és menj lassan. Ha látják, hogy friss jogsis tanuló vagy, akkor érteni fogják, hogy miért mész lassabban. Lehet, hogy így is rád dudál valaki, de azzal nem foglalkozz, a biztonság fontosabb.
2023. febr. 9. 10:44
2/31 anonim válasza:
Én sokkal jobban beletanultam egyedül. Pedig eleinte nagyon féltem. De amikor apa mellettem ült akkor jobban izgultam mint a vizsgán, mert mindig okoskodott. Ma már nem zavar, de akkor igen. Amit én javasolnék az amit én is csináltam, hogy hétvégente déli órákban a városon belül ismert útvonalon elmentem pár kört. Majd ugyanezt forgalamasabb időszakban. Majd kicsit messzebb. Megnéztem google térképen, hol tudok megfordulni a legbiztonságosabban, stb. Egy pár hónapig így gyakorolgattam, majd bementem dolgozni mert nem volt más lehetőségem amúgy sem. Fél órácal korábban indultam, és lassan mentem. Annyi, hogyha valaki előzni akart azt szépen elengedtem lassítással. De nem aza lenyeg mit gondolnak a hátad mögött, majd kielőznek. Mindenki volt kezdő. És mindenki hibázhat, a legjobbak is, ezt ne feledd el.
2023. febr. 9. 11:00
3/31 anonim válasza:
Pontosan így van, T betűt rakd ki a többi autós nagy része figyelni fog rád, persze a nagy számok törvénye alapján lesznek tahók de a többség oda fog figyelni rád.
2023. febr. 9. 11:02
4/31 anonim válasza:
Én egyből egyedül vezettem. Megkaptam a jogsit és onnantól kezdve mindennap.
Szerintem egyedül sokkal jobb. Idegesítő, amikor más beleszól. Senki sem oktató. Mindenki a saját stílusát akarja rád erőltetni. Szóval ha nem oktatóval, akkor egyedül.
Persze én is izgultam, de igyekeztem eleinte mindig olyan útvonalakon menni, amiket nagyon jól ismerek.
2023. febr. 9. 11:20
5/31 anonim válasza:
Rakj ki T betűt és menj lassan. Először gyér forgalmú utakon, aztán pedig már mehetsz oda ahova kell menned. Én így csinálnám a helyedben. Ne foglalkozz másokkal, szépen nyugodtan csináld, ne kapkodj, rád dudálnak, ne érdekeljen. A lényeg hogy nyugodt, megfontolt legyél. Ha ehhez lassan kell menned, akkor menj lassan.
2023. febr. 9. 11:39
6/31 anonim válasza:
Kb 2 alkalommal vezettem úgy, hogy más ült mellettem (anyukám, párom). Majd mondtam, hogy akkor jobb lesz nekem egyedül. Nincs aki visít az amúgy üres parkolóban, hogy "fék, fék, fék!"Vagy aki kommentálja a vezetésemet. "Nincs kedved 5-ösbe rakni, ha már mész 60-al?"
Egy percig nem zavar, hogy nem ül mellettem senki. Sőt, jobb az a tudat hogyha baj is lenne az én kocsimból max én sérülök meg.
Lassan egy éve vezetek egyedül Pesten, de eddig nem volt olyan helyzet amit ne tudtam volna megoldani.
Amúgy T betű és picit lassabban mész (pl. 70-es szakaszon 60-nal). Aki akar az kielőz.
2023. febr. 9. 12:14
7/31 anonim válasza:
Attól függ, hol laksz. Budapesten jellemzően senkit nem érdekel a T betű, és amúgy a "menj lassan" dolgot nehogy megfogadd, menj úgy, hogy biztonságosnak érezd. Csepelen annyi az egyenrangú kereszteződés és annyira látok szürkületkor, hogy 35-40-nel megyek, de ne menj indokolatlanul lassan azért, mert egy hülye itt ezt javasolta. Tessék haladni dinamikusan a forgalommal, elvégre van egy egész Európára érvényes jogosítványod!
2023. febr. 9. 12:19
8/31 anonim válasza:
#6 Nagyon kedves családod lehet a "nincs kedved 5-ösbe rakni" megjegyzéssel. Én először megmondanám, hogy nincs semmi hallásod, ha 4-esben pörgeted konstans sebességgel, utána meg letörném a kezed, mert úgysem használod.
2023. febr. 9. 12:20
9/31 anonim válasza:
#2 Ezzel én is így voltam. Aztán rájöttem, hogy azért izgulok apám mellett, mert 10 perc alatt a megjegyzéseivel többet tanít, mint az oktató az egész jogsiszerzés alatt. Csak ugye ismerni kell a saját családtagodat hogy tudjad, mit szűrsz ki a mondókájából.
2023. febr. 9. 12:22
10/31 anonim válasza:
8 Te pedig agresszív barom vagy, aki szerintem egyfajta kocsit vezet 100 éve. Van olyan autó, aminek simán sok az 5. 60-nál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!