Friss jogsival egyedül?
Sziasztok!
Most fogom megszerezni a jogsimat, és ugye mindenhol azt olvasni hogy az első utakon érdemes magammal vinni valakit aki tapasztaltabb és tud nekem segíteni. Na most nekem a családomban nincs senki akinek lenne jogosítványa, akinek pedig van az több száz kilométerre lakik tőlünk. Szóval nem nagyon tudnék magammal vinni senkit, ez mennyire nagy probléma?
Esetleg azzal tudnám ezt kompenzálni hogy először gyér forgalmú utakon járok, és amikor úgy érzem már belejöttem kimegyek a forgalmasabb utakra is.
(Budapesten lakom, és a munkahelyemre és az egyemre is baromi forgalmas utak vezetnek)
Ti vittetek valakit amikor megszereztétek a jogsit vagy egyből egyedül vezettetek? Mennyire volt nehéz megszokni?
19F
Én is arra szavazok, hogy jobb egyedül, amikor nem dumál bele más, nincsen "szégyenérzeted" ha a másik látja a bénázást.
És szintén arra szavazok, hogy eleinte késői órákban, kis forgalom mellett gyakorold a vezetést.
Nekem is segített a térkép és kinézett úti célok. Azt mondtam el akarok jutni ide, megnéztem nagyjából merre kell menni, mik jöhetnek szembe. Megnéztem hol lehet parkolni.
Parkolásnál mai napig úgy vagyok, hogy inkább sétálok mondjuk 500 métert, de tutira legyen parkoló, minthogy ne legyen vagy szar helyre kelljen beállni.
"ne menj indokolatlanul lassan azért, mert egy hülye itt ezt javasolta"
Igazad van, nyomjad neki és inkább vállald be a balesetet, mert egy hülye ezt javasolta.
"bár az ő fejükön is lesz vaj, ha emiatt hülyeséget csinálnak, te hergelted fel őket"
És?
A KRESZ-ben egyértelműen le van írva, hogy csak ölhet a volán mögé, aki vezetésre képes állapotban van.
Az elborult agy és frusztráció azt jelenti, hogy a mentális problémája (pillanatnyilag) nincsen vezetésre képes állapotban.
Mégis vezet. Erről nem a másik tehet, hanem csakis ő maga.
"frusztrálod indokolatlanul a közlekedés többi résztvevőjét"
Indokolatlan = nincsen rá indoka.
Mivel ő még friss jogsis, és ezért óvatosabban vezet, ez egy indok.
Van indoka, tehát nem indokolatlan. Problem solved.
"Amúgy nem tudom, ha a 3 méteres sávban a 2,5 méteres sávban 20 centivel jobbrább húzódsz, mégis ki fog téged könnyebben kikerülni?"
Vezettél te valaha vagy csak a NFS-ben játszottál?
Minden értelmes, tapasztalt sofőr alkalmazza a "helyezkedést". Például ha 20 centire jobbra húzódsz, az pont elég ahhoz, hogy a mögötted jövő kényelmesen lásson előre, és lássa, hogy szabad az út az előzéshez.
Ezt komolyan magyarázni kell? Kemény.
Egyedül mentem és én is gyér forgalmú utakon mentem jó pár napig először. Utána meg próbáltam arra menni, amiket már ismertem. De nekem nem volt nehéz megszokni, mert minden álmom az volt, hogy végre vezethessek.
A Budapesti csúcsban meg úgyis csak araszolni fogsz. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!