Nyugtassatok meg, hogy friss jogsival ti is bénáztatok és "féltetek" egyedül vezetni?
Megnyugtatlak, friss jogsival én is hibáztam. Nagyon figyelmetlen voltam és tapasztalatlan. Évekbe tellett, mire már automatikusan figyeltem mindenre körülöttem és meglett a megfelelő rutinom. Nagyon igaz, hogy a gyakorlat teszi a mestert. Milyen hibákat követtem el? Nem sorolnám fel, de utólag belegondolva a szerencsén múlott, hogy nem ütöttem el senkit és nem törtem össze egy autót sem.
Győzd le a félelmedet és a bizonytalanságodat és menj, vezess, vesd bele magad a sűrűjébe, különben sosem fogsz hozzászokni.
Fura, de egyáltalán nem féltem, és nem hiszem, hogy túl sokat "bénáztam" volna, de ez azért lehetett, mert nagyon jó volt az oktatóm!
Azért nekem is volt egy "mumusom" - az emelkedős elindulás (azt valahogy elfelejtettük gyakorolni, a rutinvizsga előtti órán kérdezett rá az oktatóm, hogy ugye azt már betanultuk? és akkor mondtam, hogy még sosem jártunk arra :S) ráadásul a főúton hazafelé van egy rész, ahol az emelkedő közepén van egy lámpás kereszteződés: na, ott mindig a külső sávban mentem, hogy ha gond lenne az emelkedős elindulásnál, akkor legalább ne a belső sort tartsam fel:) - néha elő is fordult, hogy szerencsétlenkedtem ott. Észrevétlenül múlt el: egyszer nagy torlódásban kellett felfelé araszolni egy emelkedőn, és majdnem felértem, mire rájöttem, hogy "megcsináltam":))) Na, az tök jó érzés volt:)
Szerintem ritka forgalom mellett gyakorolj sokat!! Meg pl. parkolást annyit gyakorolhatod kis utcákban, kihalt parkolókban, amíg csak bírod szusszal:))
Nem mondanám ,hogy féltem volna mert elso utamat(kb 60km) egyedul ,szakadó esoben tettem meg ,de annyira szakadt hogy az ablaktorlo ,alig birta torolni:D
Ráadasul a kocsi is 17 éwes ,vacciláltam is ,hogy visszaforduljak mert szinte nem láttam semmit ,de mivel a jogosítványhoz kellett leadni a papirokat ezért nem fordulam vissza.
Tehát ekkor még a jogsim nem volt meg csak 3 nappal elotte vizsgáztam le.
Ja és még egy baleset is volt utkozben azmiatt még tereltek is a rendorok:D
Bénázás persze volt és van is ,foleg parkolás az ,ami az én mumusom!
Ne foglalkozz másokkal!
Egyébként meg eggyáltalán nem olyan rossz a kozlekedési morál ,hogy egy kis bénázásért leddudáljanak,senkisem szuletett kormányal a kezében!:D
Rám még pl;1x se dudált senki .....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!